Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen
31-05-2017

Husk Red Barnets tilbud, når du laver årsplan

31-05-2017: Hvis du lige nu sidder og finpudser årsplanen for næste skoleår, så husk at indtænke Red Barnets gratis undervisningsmaterialer og events. Få en en kalender over Red Barnets events til skoler lige til at lægge i årsplanen.

Hent oversigt over Red Barnets skoleevents og undevisningsmaterialer (pdf).

13. oktober: Venskabsløbet på Skolernes Motionsdag

98 procent af landets skoler afholder Skolernes Motionsdag fredag i uge 41. Har din skole lyst til at sætte ekstra fokus på fællesskab og holdånd, og vil I modtage gratis materialer til at lave et festligt start område? Så meld jer til Venskabsløbet!

På skoler, der melder sig til Venskabsløbet, kan eleverne løbe penge ind til Red Barnets arbejde for de dårligst stillede børn gennem små sponsorater fra familie, venner og det lokale erhvervsliv. Deltagende elever får diplomer for klassens indsats, og vi sender jer et banner og en stak balloner til at gøre startområdet festligt. Læs mere og tilmeld jer Venskabsløbet.
 

20. november: Børnerettighedsdagen med fokus på børn på flugt

Hvert år i november markerer skoler landet over jubilæet for FN’s børnekonvention sammen med Red Barnet. I 2016 deltog over 46.000 elever på 241 skoler i børnerettighedsdagen.

Temaet for 2017 er børn på flugt. Red Barnet har udviklet nye, gratis undervisningsmaterialer til alle klassetrin, og tilmeldte skoler får tilsendt et idekatalog med inspiration til undervisning, events og en guide til at komme i pressen. I får også tilsendt materialer til at synliggøre jeres markering af dagen. Læs mere og tilmeld jer her.
 

2. marts: Markér Skolernes Trivselsdag med Min skole – Min ven

Hver år udgiver Red Barnet sammen med Tal Ordentligt et nyt undervisningsmateriale til Skolernes Trivselsdag til alle tre grundtrin. Med materialet Min skole – Min ven får eleverne en forståelse for værdier som tolerance, respekt og omsorg. Gennem dialog får de mulighed for at arbejde med, hvordan det kan omsættes til konkrete handlinger. I 2017 benyttede 168.000 elever på 868 skoler Min skole – Min ven på Skolernes Trivselsdag. Materialet er gratis, og tilmeldte skoler får tilsendt et trivselstræ, som kan pyntes med blade med elevernes trivselsbud. Læs mere og tilmeld jer allerede nu.
 

Benyt Red Barnets gratis undervisningsmaterialer

Udover de undervisningsmaterialer, som knytter sig til ovenstående events, har Red Barnet en stribe andre materialer til alle grundtrin, som kan afvikles lige, når det passer ind i din årsplan. Se alle Red Barnets undervisningsforløb.