Guilhem Alandry/Save the Children
07-11-2017

Giv dine elever unikt indblik i livet som flygtningebarn fra Syrien

07-11-2017: Red Barnet udgiver et nyt og interaktivt forløb 'Deadline Syren' til udskolingen om livet som flygtningebarn fra Syrien. Brug det nye forløb, hvis du vil du gerne klæde dine elever på til bedre at kunne forstå de forskellige levevilkår, flygtningebørn lever under.

Dine elever kan eksempelvis arbejde med forløbet som en den af undervisningen i:

  1. den journalistiske genre i dansk
  2. livsvilkår og aktuelle problemstillinger i samfundsfag

Gratis undervisningsforløb om flygtningebørn fra Syrien

Deadline Syrien er en gratis og interaktiv dokumentar, der giver dine elever et nærværende billede af, hvordan livet som flygtning kan være.

Eleverne møder flygtningebørn med forskellige muligheder og livsvilkår, og de får indblik i otte flygtningebørns drømme og håb er for fremtiden.

I den interaktive dokumentar styrer dine elever journalisten, som rejser rundt i Jordan og Danmark for at finde en vinkel til en artikel om Syriens børn.

">

Virkelige fortællinger om en aktuel problemstilling

Elevernes interaktioner med dokumentaren er afgørende for, hvilke kilder de kan nå at tale med. For de kan ikke nå at tale med alle.

  1. Vælger eleverne at rejse til Jordan for at opleve de jordanske flygtningelejre helt tæt? Her kan de interviewe børnene fra de formelle og uformelle lejre, tale med en nødhjælpsarbejder eller møde talskvinden for FN’s flygtningeorganisation i Jordan.
  2. Eller vil eleverne hellere rejse rundt i Danmark og tale med de børn, der søger asyl her?

Alt, hvad eleverne oplever i dokumentaren er optaget ved, at en rigtig journalist har besøgt flygtningebørnene og haft et kamera spændt fast på hovedet. Flygtningebørnene i Deadline Syrien er virkelige personer med vidt forskellige kår.

Nye materialer om flugt til indskolingen og mellemtrinnet

Red Barnet udgiver op til børnerettighedsdagen 2017 nye undervisningsmaterialer om flugt til skolens tre grundtrin. 

  • Indskolingselever kan høre virkelige fortællinger fra flygtningebørn om håb og drømme for fremtiden i Min ven fra Syrien.
  • Mellemtrinnet kan opleve livet som nødhjælpsarbejder i det digitale spil Katastrofespillet.
  • Udskolingselever får unikt indblik i livet som flygtning i Deadline Syrien.