Venskabsløbet for efterskoler

Halløj efterskole!
Det er tid til Venskabsløbet, og vi vil rigtig gerne have JER med...

Gør noget godt for jer selv … og verdens udsatte børn 

Ha' en fed dag sammen med vennerne, hvor I kommer væk fra computeren og løber Venskabsløbet sammen! 

Som skole, kan I være med til at gøre en forskel for udsatte børn, ved at melde jer til Venskabsløbet! I kan løbe på skolernes motionsdag...eller en hvilken om helst anden dag, der passer ind i jeres kalender. I bestemmer selv løbsdatoen og hvordan dagen skal forløbe. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke aktiviteter og udfordringer I ønsker før under og efter løbet. Med jeres deltagelse, får I ikke blot en sjov dag sammen, I er også med til at hjælpe udsatte børn i hele verden. Det er gratis for jeres efterskole at deltage. 

Skal I med? 


Så nemt er det:
 

 1. Tilmeld jeres skole her: KLIK
  I opretter samtidig jeres digitale indsamling
 2. Planlæg løbsdagen før under og efter ... Find evt. lokale sponsorer, gør dagen særlig, planlæg sammen

 3. Del link til jeres indsamling 

 4. Ha’ en fantastisk dag sammen med fokus på trivsel, motion og hjælp til udsatte børn

 Nordfyns Efterskole - Se vores film her: KLIK


Trivsel, motion og samvær ...for en god sag

Venskabsløbet er et løb for børn og unge, som sætter fokus på trivsel, motion og samvær i skoleregi – samtidig med, at I hjælper udsatte børn. Løbet er den perfekte aktivitet til skolernes motionsdag… eller når det passer jer. Løbsdato bestemmer I nemlig helt selv.

Venskabsløbet er en landsdækkende aktivitet, hvor skoleelever over hele landet hopper med Venskabsløbet i træningstøj og løbesko for at sætte fart på fødderne og løbe penge ind til Red Barnets arbejde for de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. Jo mere eleverne løber – desto flere penge samler de ind. Så hver eneste kilometer tæller!

Vi ved, at hverdagen på en skole er travl. Derfor er Venskabsløbet udviklet til at være nemt og fleksibelt at afholde – for det skal også passe til JERES skole. 

Uanset hvor mange kr. i samler ind, så gør I en forskel for udsatte børn i hele verden. Vi er bare rigtig glade, hvis I vil være med og ønsker jer en fantastisk dag sammen. 

Se mere om Red Barnets arbejde her: KLIK

 

Der er to mål med Venskabsløbet

 1. At give eleverne indsigt i andre børns livsvilkår og gøre en indsats for at hjælpe.
 2. At sætte fokus på den fælles indsats og det fælles resultat – fremfor på den enkelte elevs indsats.
  På den måde fremmer Venskabsløbet fællesskabet og trivsel – på en sjov og aktiv måde.

Når jeres skole melder sig til Venskabsløbet, er I både med til at hjælpe udsatte børn og til at fremme trivslen blandt eleverne. Som skole guider vi jer til en rigtig god dag. Det er super nemt! – og vi sørger for, at det bliver ekstra festligt med banner og balloner. I kan nemlig bestille en gratis løbspakke, som vi sender til jer.


 
Jeres støtte gør en forskel!


Vær sammen og ha' en dag med motion og godt humør
...
samtidig med at I hjælper udsatte børn!

I 2021 løb mere end 16.000 skolebørn Red Barnets Venskabsløb. De fik en masse frisk luft og god motion – og fik ovenikøbet samlet næsten 1.000.000 kroner ind til udsatte børn. Red Barnets medarbejdere løb også med til Venskabsløbet og bakkede alle de seje skolebørn op, som løb til fordel for sammenhold og verdens udsatte børn. Det kan JERES skole også gøre!  

Meld jeres skole til Venskabsløbet allerede i dag, og tag en skøn løbetur eller gåtur i jeres eget kvarter. I bestemmer selv, om I arrangerer en hel dag...eller om det bare er til en idrætstime. Det koster kun jeres vilje til at gøre en forskel i en tid, der kalder på forandring.

I bestemmer selv dato og tidspunkt … og hvor langt I hver for sig løber eller går - ligesom I også selv bestemmer, hvor mange kr. I ønsker at støtte med pr. km. der bliver løbet. 

I får motion, I får frisk luft og I gør noget ’sammen hver for sig’ – til fordel for verdens børn!  

Sådan kan det se ud, når I deler billeder med hinanden... 

 

Godt at vide, når du tilmelder din efterskole

 • Når du tilmelder jeres skole, så tager vi kontakt til dig og fortæller vi dig kort om aktiviteten. Måske ved I allerede, hvordan I kunne tænke jer at afholde dagen, men har I brug for inspiration, så sidder vi klar til at hjælpe med gode idéer. Det er super nemt...og I får en super god dag for en god sag.

  • Det er via den digitale indsamling, at jeres sponsorer kan donere til udsatte børn ...men også via andre aktiviteter, som i selv bestemmer og planlægger.
  • I kan dele den digitale indsamling i jeres netværk, hvis I har lyst

 • Info til eleverne: Vi har lavet forslag til de motiverende invitationer og andre korte tekster, så alt I skal gøre er at videresende dem til eleverne.
 • I vælger selv løbsdatoen
 • I vælger selv hvilket beløb I ønsker at donere pr. km.
 • Og I kan altid skrive til os på venskabsloebet@redbarnet.dk hvis I har nogle spørgsmål.

Pssst!

Hvis I kan finde en sponsor, som vil forkæle eleverne med en lækker løbe t-shirt, så kan du bruge Red Barnets online bestillingsplatform og bestille flotte løbe t-shirts med jeres eget logo og sponsors logo på ryggen. Skriv til venskabsloebet@redbarnet.dk for pris og praktisk info. Vi guider jer! 

SÅ! ...Hvornår skal I ud at løbe? 

Vi ønsker jer en rigtig god oplevelse - og vi ses online!

Bedste hilsner
Red Barnet og Team Venskabsløbet