Bornholms børn løber Venskabsløbet

Vær med, når Bornholms børn løber Venskabsløbet 15. oktober 2021

Venskabsløbet er en sjov dag fyldt med motion og godt humør til fordel for udsatte børn. Arrangementet, der afholdes på Skolernes Motionsdag 15. oktober, har fokus på børns trivsel, samvær og sundhed. Fokus på dette er netop i år særdeles relevant, ovenpå nogle hårde måneder med Corona-nedlukninger. Arrangementet er en del af Red Barnets "Venskabsløb" og taler ind i den nationale kampagne "Danmark i bevægelse".

Tilmelding til løb: KLIK


Kan du ikke løbe med, så bliver vi super glade for din støtte her...

Støt vores indsamling her: KLIK


Alle kan være med til Venskabsløbet
Fokus er på trivsel i skolen, men ALLE kan være med og bakke op! Du er meget velkommen til at tilmelde din børnehave, klub, virksomhed m.fl. Enten skal vi snart selv i skole...eller også kan vi huske dengang, hvor dagen startede med skoletasken på ryggen. Uanset hvor vi er i livet, så ønsker vi alle trivsel for alle børn - og vi er bare SÅ glade for jeres/din opbakning. 

Bornholm har en overordnet indsamling, som man kan støtte - men vælger I at løbe med så får I jeres helt egen flotte digitale indsamling, som I kan dele i jeres netværk. Den kommer til at ligge her: SE INDSAMLINGER

Program (under løbende opdatering, så hold øje):

 • Løbet afholdes fredag d. 15/10
 • Seje skolebørn, børnehaver og andre sendes afsted fra kl. 09.30
 • Start /Mål - Det bestemmer man selv
 • Krølle Bølle er ambassadør for Venskabsløbet, og hepper på alle børn.
 • Red Barnet deltager på dagen
 • Vi har inviteret en "hemmelig" ambassadør fra Red Barnet, som skyder løbet i gang
 • Netto sørger for gaver og forplejning
 • Lokalpressen fortæller den gode historie

Baggrund
I år har Red Barnet og Red Barnet Bornholm i samarbejde rettet et særligt fokus mod Bornholm. Dette med henblik på, at gøre dagen til en rigtig festdag for skolebørnene med masser af gode tiltag.

Skolerne - og alle, om ønsker at bakke op om Bonholms seje børn og unge - har mulighed for, at indsamle midler til Red Barnet internationale og nationale arbejde, såvel Red Barnet Bornholms lokale arbejde, som sigter på at redde, styrke og beskytte børn.

Arrangementet er gratis for skolerne og andre, at deltage i. Derfor har alle skoler på Bornholm, herunder Svartingedal Skole, modtaget en invitation til, at deltage i "Bornholms børn løber" - og de melder KLAR!

Formand for Red Barnets Lokalforening Bornholm, Martin Jensen udtaler, at - han glæder sig over udsigterne til, at afholde et frivilligt socialt arrangement af denne størrelse på Bornholm. Mestendels pga. det fokus, der vil være på børnenes trivsel, samvær og sundhed, men også på det samarbejde, som vil være mellem skolerne, Red Barnet, Red Barnet Bornholm samt de erhvervsdrivende, der ønsker at støtte op om arrangementet.

Ved spørgsmål, kan der rettes henvendelse til...

Red Barnet Lokalforening
Formand, Martin Jensen
Mail: formandbornholm@redbarnet.dk 
Tlf. 24 83 06 05

Særlig tak til...

 

 

Gør noget godt for jer selv … og verdens udsatte børn 

Når I deltager i 'Bornholms Børn løber Venskabsløbet' får eleverne - og alle som deltager - en sjov dag sammen med vennerne, hvor de kommer væk fra computeren og får en masse frisk luft og motion sammen. 'Bornholms børn løber' afholdes på skolernes motionsdag, hvor vi sammen sætter Bornholm i bevægelse til fordel for børn og unges fælles trivsel.

I bestemmer selv, hvordan dagen skal forløbe, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke aktiviteter og udfordringer I ønsker før under og efter løbet. Med jeres deltagelse får I ikke blot en sjov dag sammen, I er også med til at hjælpe udsatte børn i hele verden - for hver kilometer tæller.

Med et år i coronaens skygge, har det om muligt endnu større betydning, at samle børn og unge og sætte rammen for en dag med fokus på trivsel og samvær - både for dem selv og de børn, som ikke selv kan. Derfor bakker Venskabsløbet i år op om det landsdækkende initiativ "Danmark i bevægelse", og vi vil gerne have jer med!

Så nemt er det: 

 1. Tilmeld jeres skole, klub, efterskole, børnehave her: KLIK
  I opretter samtidig jeres helt egen, flottedigitale indsamling
 2. Planlæg løbsdagen før under og efter.
  Mulighed: Find evt. lokale sponsorer, gør dagen særlig, planlæg sammen

 3. Del link til jeres indsamling i jeres netværk
  I modtager link pr mail.

 4. Ha’ en fantastisk dag sammen med fokus på trivsel, motion hjælp til udsatte børn

Inspiration 

Nordfyns Efterskole løb for Red Barnet i 2020 - Se deres film her: KLIK


Trivsel, motion og samvær ...for en god sag

Venskabsløbet er et løb for børn og unge, som sætter fokus på trivsel, motion og samvær i skoleregi – samtidig med, at I hjælper udsatte børn. Løbet er den perfekte aktivitet til skolernes motionsdag… og i år ønsker vi at samle alle børn på Bornholm og sammen sætte fokus på vores fælles trivsel.

Venskabsløbet er en landsdækkende aktivitet, hvor skoleelever over hele landet hopper med Venskabsløbet i træningstøj og løbesko for at sætte fart på fødderne og løbe penge ind til Red Barnets arbejde for de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. Jo mere eleverne løber – desto flere penge samler de ind. Så hver eneste kilometer tæller! - I år ønsker vi at afholde et samlet event for alle børn på Bornholm og sætte Danmark i bevægelse med Venskabsløbet og 'Bornholms børn løber'. For at dette kan blive en realitet, har vi brug for opbakning fra så mange skoler som muligt. 

Vi ved, at hverdagen på en skole er travl. Derfor er Venskabsløbet udviklet til at være nemt og fleksibelt at afholde – for det skal også passe til JERES skole. 

Uanset hvor mange kr. i samler ind, så gør I en forskel for udsatte børn i hele verden. Vi er bare rigtig glade, hvis I vil være med og ønsker jer en fantastisk dag sammen. 

Se mere om Red Barnets arbejde her: KLIK

 

Der er to mål med Venskabsløbet

 1. At give eleverne indsigt i andre børns livsvilkår og gøre en indsats for at hjælpe.
 2. At sætte fokus på den fælles indsats og det fælles resultat – fremfor på den enkelte elevs indsats.
  På den måde fremmer Venskabsløbet fællesskabet og trivsel – på en sjov og aktiv måde.

Når jeres skole melder sig til Venskabsløbet, er I både med til at hjælpe udsatte børn og til at fremme trivslen blandt eleverne. Som skole guider vi jer til en rigtig god dag. Det er super nemt! – og vi sørger for, at det bliver ekstra festligt med banner og balloner, når "Bornholms børn løber"..

Jeres støtte gør en forskel!

 

Skal I være med, når Bornholms børn løber Venskabsløbet? 

Vi ønsker jer en rigtig god oplevelse!

Bedste hilsner
Red Barnet og Team Venskabsløbet
Red Barnets Lokalforening Bornholm