Min skole - Min ven

Sæt trivsel på skoleskemaet

På Skolernes Trivselsdag fredag den 1. marts 2019 bruger en stor del af landets skoler det gratis undervisningsmateriale Min skole - Min ven.

Min skole - Min ven sætter fokus på klassens og skolens sociale trivsel. Med undervisningsmaterialet afklarer eleverne værdier for et godt klassefælleskab og finder frem til, hvilke konkrete handlinger der skal til for at udleve værdierne i hverdagen.

Materialerne kan blandt andet bruges som et led i at udarbejde eller opdatere skolens antimobbestrategi, som er et lovkrav for alle grundskoler.

Supplerende materialer tilgængelige her på siden den 18. januar 2019.

Undervisningsmaterialerne

Materialet er inddelt i de tre grundtrin og indeholder en række cases, der afspejler de nye udfordringer og problemstillinger, som børn og unge står med i dag. Det gælder eksempelvis brugen af sociale medier. 

Materialet kan afvikles på et til to moduler af 90 minutter, men indeholder også stof nok til et længere forløb. 

VIDEO: SÅDAN KAN DU BRUGE MATERIALET

Tre gode råd

Her giver Red Barnets antimobbekonsulent tre gode råd til lærere og pædagoger om, hvordan I kan være med til at sikre god trivsel i skolen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad består materialet af?

Undervisningsmaterialet består af 3 små film, cases og fællesøvelser målrettet henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling. Vi anbefaler, at du afsætter minimum 1-2 moduler, men der er materiale nok til længere tid.

En detaljeret undervisningsvejledning viser, hvordan du kan strukturere forløbet. På baggrund af arbejdet med cases og fællesøvelser laver hver klasse sine egne Min skole – Min ven-bud, der er forslag til, hvad klassen kan gøre for at skabe god trivsel og undgå mobning. Buddene hænger I op på en plakat, som I senest otte arbejdsdage før trivselsdagen modtager med posten. Download ekstra plakater og kronblade. Ud over en plakat pr. klasse vil jeres skole også modtage én wall sticker pr. matrikel, som hænges op et centralt sted på skolen og udgør skolens samlede trivselstræ.

Kan man afholde trivselsdag en anden dag end den 1. marts?

Ja! Undervisningsmaterialerne kan downloades her på siden hele året rundt. Fordelen ved at holde trivselsdag den 1. marts er, at I bliver del af en landsdækkende event med dertilhørende pressedækning, og I kan tale med jeres elever om, at trivsel og stærke børnefællesskaber er emner, som skoler i hele landet lægger stor vægt på.

Koster det noget at deltage?

Nej, din skole kan gratis deltage i trivselsdagen og du kan gratis bruge materialet Min skole – Min ven i din undervisning.

Hvordan printer jeg nemmest materialet?

Hvis du højreklikker på den side, du ønsker at printe, så får du mulighed for at vælge en printvenlig version af siden.

Til forældre

Her giver Red Barnets antimobbekonsulent et godt råd til forældre om, hvordan I kan være med til at sikre god trivsel i skolen. 

 

Her kan I læse en hilsen fra Red Barnet og Call me - Tal ordentligt

Download forældrebrev (pdf) 

Samarbejdspartnere

Med målsætningen om at højne trivslen i folkeskolen er Red Barnet og mobilselskabet Call me gået sammen om at lave Min skole – Min ven. Call me er kendt på skolerne for Tal ordentligt-bevægelsen, og Red Barnet glæder sig over samarbejdet. Sammen med Call me har vi nu mulighed for at give udbredelsen af antimobbe- og trivselstiltag et ekstra løft. 

I vores videocases til mellemtrinnet og udskolingen medvirker frivillige skuespillere fra Amager Lille Skole og Eventyrteatret. Red Barnet og Call me ønsker at sige en stor TAK til skuespillerne – og til Amager Lille Skole for at stille lokaler til rådighed i forbindelse med casting og filmoptagelser.

Skab opmærksomhed i lokalpressen
Vi har lavet en skabelon til en pressemeddelelse, som jeres skole kan sende ud til lokale medier.

Download pressemeddelelsen her