Min skole - Min ven

Nu kan du tilmelde dig Min skole - Min ven 2021

Skolernes Trivselsdag 2020

Tak til alle deltagende skoler for en god Trivselsdag d. 6. marts 2020. Omkring 123.000 elever landet over kastede sig ud i trivselsarbejdet og fik lavet et væld af aftaler for, hvad et godt klassefællesskab er. 

Red Barnet og Skole og Forældre har i samarbejde arrangeret Skolernes Trivselsdag 2020. I år var vi på besøg hos to 6. klasser på Hedegårdenes Skole i Roskilde. Længere nede på siden kan du se og høre eleverne fortælle om Trivselsdagen. 

I kan allerede nu tilmelde jer Trivselsdagen den 5. marts 2021. Tilmeld din klasse eller skole her.  

Min skole - Min ven sætter fokus på klassens og skolens sociale trivsel. Med undervisningsmaterialet afklarer eleverne klassens aftaler for et godt klassefælleskab og finder frem til, hvilke konkrete handlinger der skal til for at udleve aftalerne i hverdagen. Trivselsdagen kan med fordel bruges som input til skolebestyrelsens arbejde med skolens antimobbestrategi, som er et lovkrav for alle grundskoler.

I er selvfølgelig stadig meget velkommen til at bruge materialerne fra Trivselsdagen. Herunder kan du se og bruge de eksisterende materialer fra forrige år samt de nye materialer, som er lavet til Trivselsdagen 2020.

Har du forslag til forbedringer og/eller gode input, så skriv endelig til os på skoletjenesten@redbarnet.dk.

 

Undervisningsmaterialer til Trivselsdagen 2020

Materialet er inddelt i de tre grundtrin og indeholder en række cases samt kortfilm, der afspejler de nye udfordringer og problemstillinger, som børn og unge står med i dag. Det gælder eksempelvis brugen af sociale medier. Nogle af materialerne er de samme som sidste år, men der er også en række nye materialer.  

Materialet kan afvikles på et til to moduler af 90 minutter, men indeholder også stof nok til et længere forløb. 

Se hvordan man kan arbejde med materialet

Tre gode råd

Her giver Red Barnets antimobbekonsulent tre gode råd til lærere og pædagoger om, hvordan I kan være med til at sikre god trivsel i skolen.

">

Ofte stillede spørgsmål

Hvad består materialet af?

Undervisningsmaterialet består af små film, cases og fællesøvelser målrettet henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling. Vi anbefaler, at du afsætter minimum 1-2 moduler, men der er materiale nok til længere tid.

En detaljeret undervisningsvejledning viser, hvordan du kan strukturere forløbet. På baggrund af arbejdet med cases og fællesøvelser laver hver klasse sine egne Min skole – Min ven-bud, der er forslag til, hvad klassen kan gøre for at skabe god trivsel og undgå mobning. I år har vi ikke mulighed for at sende wallsticker med trivselstræ og blade, men I får tilsendt en plakat. Derfor opfordrer vi til, at I i klassen laver jeres eget flotte trivselstræ, hvor I bruger buddene til at skabe træets krone. Download kronblade og plakater.

I modtager plakaten med posten mandagen før Trivselsdagen.

Kan man afholde trivselsdag en anden dag end den 6. marts?

Ja! Undervisningsmaterialerne kan downloades her på siden hele året rundt. Fordelen ved at holde trivselsdag den 6. marts er, at I bliver del af en landsdækkende event med dertilhørende pressedækning, og I kan tale med jeres elever om, at trivsel og stærke børnefællesskaber er emner, som skoler i hele landet lægger stor vægt på.

Koster det noget at deltage?

Nej, din skole kan gratis deltage i trivselsdagen og du kan gratis bruge materialet Min skole – Min ven i din undervisning.

Til forældre

Her giver Red Barnets antimobbekonsulent et godt råd til forældre om, hvordan I kan være med til at sikre god trivsel i skolen. 

">

Samarbejdspartnere

I vores videocases til mellemtrinnet og udskolingen medvirker frivillige skuespillere fra Amager Lille Skole og Eventyrteatret. Red Barnet og Skole og Forældre ønsker at sige en stor TAK til skuespillerne – og til Amager Lille Skole for at stille lokaler til rådighed i forbindelse med casting og filmoptagelser. Vores tre kortfilm er produceret af Crosscut film. Filmene er optaget på Trongårdskolen i Lyngby. Stor tak til dem.