Min skole - Min ven

Skolernes Trivselsdag 2020

På Skolernes Trivselsdag den 1. marts 2019 brugte en stor del af landets skoler det gratis undervisningsmateriale Min skole - Min ven, og du kan allerede nu tilmelde dig til Trivselsdagen 2020, som kommer til at løbe af stablen fredag den. 6. marts.

Red Barnet og Skole og Forældre har indgået et samarbejde om Skolernes Trivselsdag i 2020, hvor dagen med fordel også kan bruges som input til skolebestyrelsens arbejde med skolens antimobbestrategi, som er et lovkrav for alle grundskoler.

Min skole - Min ven sætter fokus på klassens og skolens sociale trivsel. Med undervisningsmaterialet afklarer eleverne værdier for et godt klassefælleskab og finder frem til, hvilke konkrete handlinger der skal til for at udleve værdierne i hverdagen.

Herunder kan du se de eksisterende materialer, som løbende bliver opdateret og suppleret med nye.

Har du forslag til forbedringer og/eller gode input, så skriv endelig til os på skoletjenesten@redbarnet.dk.

 

Undervisningsmaterialerne

Materialet er inddelt i de tre grundtrin og indeholder en række cases samt kortfilm, der afspejler de nye udfordringer og problemstillinger, som børn og unge står med i dag. Det gælder eksempelvis brugen af sociale medier. 

Materialet kan afvikles på et til to moduler af 90 minutter, men indeholder også stof nok til et længere forløb. 

Tre gode råd

Her giver Red Barnets antimobbekonsulent tre gode råd til lærere og pædagoger om, hvordan I kan være med til at sikre god trivsel i skolen.

">

Ofte stillede spørgsmål

Hvad består materialet af?

Undervisningsmaterialet består af 3 små film, cases og fællesøvelser målrettet henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling. Vi anbefaler, at du afsætter minimum 1-2 moduler, men der er materiale nok til længere tid.

En detaljeret undervisningsvejledning viser, hvordan du kan strukturere forløbet. På baggrund af arbejdet med cases og fællesøvelser laver hver klasse sine egne Min skole – Min ven-bud, der er forslag til, hvad klassen kan gøre for at skabe god trivsel og undgå mobning. Buddene hænger I op på en plakat, som I senest otte arbejdsdage før trivselsdagen modtager med posten. Download ekstra plakater og kronblade. Ud over en plakat pr. klasse vil jeres skole også modtage én wall sticker pr. matrikel, som hænges op et centralt sted på skolen og udgør skolens samlede trivselstræ.

Kan man afholde trivselsdag en anden dag end den 1. marts?

Ja! Undervisningsmaterialerne kan downloades her på siden hele året rundt. Fordelen ved at holde trivselsdag den 1. marts er, at I bliver del af en landsdækkende event med dertilhørende pressedækning, og I kan tale med jeres elever om, at trivsel og stærke børnefællesskaber er emner, som skoler i hele landet lægger stor vægt på.

Koster det noget at deltage?

Nej, din skole kan gratis deltage i trivselsdagen og du kan gratis bruge materialet Min skole – Min ven i din undervisning.

Hvordan printer jeg nemmest materialet?

Hvis du højreklikker på den side, du ønsker at printe, så får du mulighed for at vælge en printvenlig version af siden.

Til forældre

Her giver Red Barnets antimobbekonsulent et godt råd til forældre om, hvordan I kan være med til at sikre god trivsel i skolen. 

">

Samarbejdspartnere

I vores videocases til mellemtrinnet og udskolingen medvirker frivillige skuespillere fra Amager Lille Skole og Eventyrteatret. Red Barnet og Skole og Forældre ønsker at sige en stor TAK til skuespillerne – og til Amager Lille Skole for at stille lokaler til rådighed i forbindelse med casting og filmoptagelser. Vores tre kortfilm er produceret af Crosscut film. Filmene er optaget på Trongårdskolen i Lyngby. Stor tak til dem.