Portræt af Omar

'Husene var trekantede og damer havde næsten ingen tøj på...' 

Omar er en dreng med glimt i øjet, det ser man ved første øjekast. Han er den næstyngste søn af de i alt 7 børn i familien, og han virker venlig og udadvendt. Omar vil gerne fortælle om sig selv. Han smiler meget, og så har han ambitiøse planer for fremtiden. Alt i alt er han vel det, som man i gamle dage ville kalde 'en rask dreng'. 

Omar er 13 år gammel og er født i Syrien. Den langvarige borgerkrig drev ham og familien på flugt, og derfor bor han i dag i Danmark.  

På spørgsmålet om hvad der er anderledes ved Danmark, bliver han lidt genert. 'Jeg lagde mærke til, at husene var trekantede og at damerne havde næsten ingen tøj på,' svarer han med et smørret grin. 

Omar er tydeligvis en dreng med gang i, og når han sidder og fortæller, er det ikke til at se, at han har oplevet voldsomme ting i sin fortid i Syrien. Omar er fuld af fart og bruger sin fritid på at spille trommer og fodbold. Især fodbold er hans store passion. Som de fleste andre fodbolddrenge på hans alder drømmer han om en karriere som professionel fodboldspiller. Messi og Ronaldo er de store idoler, og stod det til Omar, ville han træne hver dag. Yndlingsfaget i skolen er engelsk, for selvom det er godt at kunne dansk, så mener han, at engelsk alligevel er bedre, hvis han skal spille for internationale klubber i fremtiden. 

Omar synes generelt godt om at være i Danmark. 'Jeg synes, det er fedt at være her, der er ikke så mange problemer,' siger han og fortsætter: 'Og der er faktisk gode regler.' Omar er også glad for skolen, hvor han og vennerne spiller fodbold i frikvartererne. 

 

Omar  - Til alle os

 

Foto: Nana Reimers