Børns rettigheder

- alle børn har rettigheder

Materialer om børn og unges rettigheder

Børn og unge under 18 år har deres egne rettigheder, og rettighederne står skrevet ned i FN’s børnekonvention. I børnekonventionen står der for eksempel, at børn har ret til at sige deres mening, de ret til at gå i skole, ret til at få mad - og ret til ikke at blive udsat for vold og overgreb.

Herunder kan du finde vores undervisningsmaterialer om børn og unges rettigheder. I forløbene kan elever i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen blive klogere på deres rettigheder og lære om, hvad rettighederne egentlig betyder for deres egen hverdag. Eleverne møder også børn og unge fra Danmark og andre lande, som har haft brug for deres rettigheder. 

Ud over forløbene herunder handler materialerne til markeringen af børnerettighedsdagen også børns rettigheder. I temaet SikkerChat finder du derudover undervisningsmaterialer om børn og unges digitale rettigheder. 

Børn har rettigheder...

... men kun cirka hvert 4. barn i Danmark ved, at børn og unge har deres egne rettigheder.

I vores rettighedsforløb kan du lære børn og unge om deres rettigheder. Du kan også gøre eleverne opmærksomme på, at de kan søge hjælp, hvis deres rettigheder bliver krænket.

Vælg et undervisningsforløb inden for de seks teamer i menuen herover.

Red Barnet laver undervisningsforløb til indskoling, mellemtrin og udskoling, men ikke alle forløb har materiale til alle trin. Red Barnet laver også materiale til fagfolk.

Der var desværre ingen forløb der matchede alle dine filtre.

Du må prøve med andre kombinationer ovenover.