Sult og sygdomme hærger i Cox’s Bazar

Sammen kan vi hjælpe børnene i verdens største flygtningelejr!

Sult og sygdomme hærger i Cox’s Bazar Sammen kan vi hjælpe børnene i verdens største flygtningelejr!

Støt vores arbejde og vær med til at redde liv!
Tusinder af børn lider af akut underernæring og har brug for hjælp nu!

Så langt rækker din støtte for 307 kr.

 • icon
  Støtte
  Støtte, beskyttelse, mad og varme til et uledsaget barn.

En halv million børn er stuvet sammen i verdens største flygtningelejr. De er fuldstændigt afhængige af hjælp udefra. Cox’s Bazars piger og drenge har brug for os. Du kan gøre en forskel. Støt Red Barnet – allerede i dag.

Hvad er Cox’s Bazar?

Cox’s Bazar er verdens største flygtningelejr. Den ligger i Bangladesh og er tre gange så stor som verdens næststørste. Omkring 1 million mennesker er stuvet sammen her. Over halvdelen af dem er børn. De er flygtet fra vold, overgreb og forfølgelse i deres hjemland Myanmar.

Nu er de strandet i Cox’s Bazar uden nogen andre steder at tage hen.

Mange af børnene er dybt traumatiserede over de frygtelige ting, de har oplevet. Flere tusinde er helt alene i lejren uden en mor eller en far til at passe på dem. Adskillige har med egne øjne overværet deres forældre blive dræbt. Red Barnet knokler for at beskytte disse børn. Og du kan hjælpe ved at støtte vores arbejde i dag!

 

 SMS FLUGT til 1220 og støt med 100 kroner 

 

Flygtningebørn lever under kummerlige forhold

Forholdene i den overbefolkede lejr er yderst primitive. Flygtningene bor i midlertidige teltkonstruktioner, toiletfaciliteterne er elendige, og der er overhængende fare for udbrud af sygdomme og epidemier. Akut fejl- og underernæring hærger, og størstedelen af børnene går ikke i skole.

Oven i alt dette må lejrens 1 million flygtninge leve med en konstant trussel fra oven: monsunen. De ekstreme mængder af regn, der jævnligt rammer området, forårsager omfattende oversvømmelser, mudderskred og ødelæggelser af infrastruktur.

De børn, som allerede er flygtet fra én katastrofe, er således fanget i en ny. Det er en situation, vi ikke bare passivt kan acceptere.

Vi arbejder på højtryk for at hjælpe børnene

Derfor er Red Barnet massivt til stede i Cox’s Bazar og arbejder på højtryk for at hjælpe børnene så godt, vi overhovedet kan. Vi skaffer mad og rent drikkevand. Vi uddeler medicin og vacciner. Vi giver beskyttelse, tryghed og undervisning til traumatiserede flygtningebørn i de knap 100 forskellige børnesikrede zoner, vi driver i lejren.

Som noget helt nyt har vi desuden netop åbnet et hospital i Cox’s Bazar. Det ligger i et område af lejren, som utroligt nok ikke har haft et hospital før, selvom der bor flere end 20.000 mennesker. Vores hospital har åbent 24 timer i døgnet, kan modtage op til 200 patienter og hjælper blandt andet flygtningekvinder før, under og efter fødsler. Børnene, der kommer til verden her, får den bedst mulige start på livet. Chancen for at vokse op, trives og skabe sig selv en fremtid.

Giv børnene en chance for en lysere fremtid

Vi kæmper for at give dén chance til alle børnene i Cox’s Bazar. Men behovet er enormt. Alene i år regner man med, at omkring 50.000 fødsler vil finde sted i lejren.

Vi kan kun udføre vores arbejde, hvis vi har opbakning fra mennesker som dig. Derfor har vi brug for din hjælp! Giv et bidrag i dag og vær med til at hjælpe denne verdens mest udsatte og sårbare børn. Børn som de piger og drenge, der netop nu venter på hjælp i Cox’s Bazar.

 

Vores indsats lige nu:

 • Vi uddeler kontinuerligt mad til ca. 600.000 børn og familier i lejren
 • Vi har haft mere end 93.000 konsultationer i vores sundhedscentre
 • Vi har uddelt hygiejnekits til 42.000 husstande i lejren
 • Vi har indtil videre uddelt køkken-pakker til mere end 76.000 børn og familier
 • Vi står for aktiviteter, som over 38.500 børn i lejren benytter
 • Vi driver 115 midlertidige læringscentre, hvor vi når mere end 11.542 børn

Sammen kan vi redde og beskytte Rohingya-børnene
Behovet for hjælp vokser eksplosivt, og vi har brug for din hjælp. Sammen kan vi nå ud til børnene og sikre dem husly og mad. Rohingya-børnene er ekstremt udsatte lige nu og har brug for stærke voksne til at hjælpe og beskytte dem. Du kan være én af de voksne.


Støt med: 75 kr. 200 kr. 450 kr.