Oversvømmelser i Nepal, Indien og Bangladesh- Støt og red børns liv

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

  • icon
    Medicin
    Medicin til 40 syge børn i en uge

Millioner af børns liv er lige nu i fare i Indien, Nepal og Bangladesh

Lige nu er millioner af børn i livsfare. 40 millioner mennesker i Nepal, Indien og Bangladesh er berørt af de store oversvømmelser forsaget af den voldsomme monsunregn - halvdelen af dem er børn.  
Oversvømmelsen har efterladt millioner af børn i nød. De har akut brug for livreddende behandling, medicin, mad og vand for at overleve.

Flere end 1.200 er allerede omkommet. Ud over det høje dødstal får Red Barnet også meldinger om mange savnede og sårede. Tallene forventes at stige i takt med, at vandet trækker sig tilbage, og der igen bliver adgang til ufremkommelige områder og små landsbyer

Det er helt afgørende, at hjælpen når frem så hurtigt som muligt når en oversvømmelse har ramt. Derfor skal vi handle nu! Med din støtte er du med til at sikre, at vi kan få nødhjælpen frem så hurtigt som muligt.

 

 Støt og red liv 

 

Det gør Red Barnet

Når katastrofen rammer, rykker vi ud med nødhjælp så hurtigt som muligt for at mindske katastrofens konsekvenser. Vi uddeler vand, mad og hygiejne-kits, opretter sundhedsklinikker og børnevenlige områder. De børn, der er blevet væk fra deres familie, forsøger vi at genforene med familien. Vi etablere børnesikre områder og sikrer skolegang for de børn, hvis skoler er blevet ødelagt af vandmasserne. 

- Skolen fungerer som en beskyttelsesmekanisme mod børnearbejde, tidlige ægteskaber og trafficking, som ellers er typiske konsekvenser af en katastrofe, som den vi ser i Asien i øjeblikket, hvor fattige mennesker bliver skubbet helt ud til afgrunden. Skolen er også med til at fremme børns følelsesmæssige helingsproces, fordi skolegang og de faste, kendte rammer giver børnene en følelse af normalitet og rutine midt i katastrofens kaos.

- Jonas Keiding Lindholm, Generalsekretær for Red Barnet

Men vores arbejde er kun muligt med din hjælp!

86% går til børnene
For hver krone, du giver, går hele 86 øre til arbejdet for børn. Din faste støtte er fradragsberettiget og du kan altid opsige din aftale med Red Barnet. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til vores kundeservice på redbarnet@redbarnet.dk.

Din støtte går til Red Barnets katastrofefond, der gør, at vi kan rykke hurtigt ud, når børn rammes af fx jordskælv, oversvømmelse, hungersnød eller krig. Vi anvender pengene der, hvor der er størst behov. Vi har fx netop sendt 350.000 kr. fra katastrofefonden til arbejdet for de ramte børn i Asien.


Støt med MobilePay
Støt med MobilePay

tlf. 30 58 10 20


Støt på SMS

Støt med SMS

SMS HJÆLP til 1220 - støt med 150 kr.