Webinar

i anledning af udgivelse af guidebogen

“Forebyggelse af seksuelle overgreb: Støtte til unge med seksuelle tanker om børn”

16-08-2022
NYHED

Red Barnet inviterer til webinar torsdag den 8. september 2022 kl. 9:00 - 10:15 (dansk tid) i anledning af en nyudgivet guidebog om unge med seksuelle tanker om børn og forebyggelse af seksuelle overgreb. Webinaret afholdes i samarbejde med Red Barnet Finland.

Guidebogen er et introduktionsværktøj til fagpersoner, som i deres praksis kommer i kontakt med unge. Bogen guider til, hvordan man ved hjælp og støtte til unge med seksuelle tanker om børn kan forebygge, at de begår seksuelle overgreb. Guidebogen er produkt af et forskningssamarbejde mellem antropolog og PhD-studerende i Red Barnet Danmark, Mikkel Rask Pedersen og Red Barnet Finland. På webinaret præsenteres centralt indhold fra guidebogen, og der vil være mulighed for faglig diskussion mellem forskere, myndighedspersoner og fagpersoner i feltet.

At være seksuelt tiltrukket af børn er ikke kun et kontroversielt og tabuiseret emne; det er også et komplekst felt. Modsat den gængse opfattelse lever mange personer, der er seksuelt tiltrukket af børn, et liv uden at begå overgreb. Hvis en ung oplever at have seksuelle tanker om børn, kan dennes frygt for at begå overgreb – eller at blive udstødt for overhovedet at have tankerne – medføre, at den unge undgår at opsøge hjælp. Den unge risikerer at havne i en situation, hvor den unge skal håndtere tankerne alene. Hvis vi imidlertid finder bedre måder at kommunikere til de unge i målgruppen, at der findes tilgængelig hjælp, vil vi forhåbentlig kunne forbedre vores støtte dem, samtidig som vi beskytter børn mod seksuelle overgreb.

Webinaret er tiltænkt fagpersoner, som arbejder med børn og unge generelt, men også fagpersoner, som arbejder med personer, der har seksuelle tanker om børn. Politiet, beslutningstagere og andre myndigheder er også varmt velkomne.

Webinaret er gratis og foregår på engelsk. 

Tilmelding skal ske senest 5. september.

Klik her for tilmelding

 

Program (engelsk)

9:00 – 9:20:
Why are we doing this? // Per Frederiksen, Senior Project Leader and Psychologist, Save the Children Denmark

9:20–9:35
Guide to the guidebook // Mikkel Rask Pedersen, MSc PhD-student Aarhus University, Save the Children Denmark

9:35–9:50
Using the guidebook // Tanja Simola, Senior Advisor and Hotline Manager, Save the Children Finland

9:50–10:15
Q&A