Trivselsdag 2021
- Sammen om trivsel og fællesskab

24-02-2021
NYHED

Kickstart elevernes trivsel med Red Barnet

Fredag den 5. marts er det skolernes årlige nationale trivselsdag. Netop i år er dagen vigtigere og mere aktuel end nogensinde før. Corona nedlukninger, fjernundervisning og social afstand har sat børn og unges trivsel under massivt pres, og mange børn føler sig kede af det eller alene.

Derfor benytter Red Barnet Skolernes Trivselsdag i år 2021 til at sparke gang i det vigtige trivselsarbejde, der skal styrke de gode fællesskaber på skoler over hele landet.

Skoler over hele arbejder med trivsel den 5. marts
Sammen med Red Barnet og forlaget Alinea sætter skoler landet over gang i trivselsarbejdet og fokus på de gode børnefællesskaber den 5. marts. Flere end 70.000 elever på over 400 skoler er allerede tilmeldt.

Vi har udviklet en række gratis materialer, redskaber og aktiviteter målrettet alle klassetrin, som skolerne arbejder med på dagen. Alle materialer og aktiviteter til dagen er naturligvis tilpasset både digital undervisning og fysisk skole. Elever og lærere får også mulighed for at følge med i den fælles digitale Sofaskole, som Red Barnet og forlaget Alinea sender live på dagen.

Det store trivselsefterslæb, som vi oplever i øjeblikket, kræver afgjort mere fokus end blot en enkelt dag. Men den Skolernes Trivselsdag den 5. marts er en god anledning til at sætte fokus på børn og unges trivsel og fejre fællesskabet. Og til at give børn og unge mulighed for at sætte deres egne ord på oplevelser under nedlukningen og komme med forslag til, hvordan vi igen får genoplivet de positive fællesskaber. Under temaet ’drømmeskolen’ skal børnene blandt andet tale om, hvordan den skole, de drømmer om, ser ud.

Trivselsdagen kan på den måde bruges til at kickstarte trivselsarbejdet på skolerne, som også opfordres til at arbejde med materialerne og redskaberne resten af skoleåret. Det er der i den grad brug for.