Tusindvis af børn løber
for at hjælpe andre børn

13-10-2017
NYHED

For andet år i træk snører tusindvis af elever på skoler rundt om i Danmark idag løbeskoene og deltager i Red Barnets velgørenhedsløb, Venskabsløbet.

Rigtig mange skoleelever skal i dag ud og bevæge sig for mere end deres egen sundheds skyld. De deltager nemlig i Venskabsløbet, som har fokus på at styrke fællesskabet og trivslen mellem eleverne. Formålet er, at eleverne yder en fælles indsats, opnår følelsen af sammenhold, får bevæget sig, får viden om og indsigt i andre børns livsvilkår – og samler penge ind til at hjælpe de dårligst stillede børn. Venskabsløbet er skabt af Red Barnet i samarbejde med en række skoler og Call Me -Tal Ordentligt. Rundt om i landet deltager flere end 50 skoler og dermed over 14.300 børn i Venskabsløbet i 2017 – og langt de fleste gør det på Skolernes Motionsdag i dag.

Skoler over hele landet har taget Venskabsløbet til sig og gjort det til deres eget. Det gælder bl.a. tre skoler på Lolland, som lige er blevet langt sammen. Holeby, Østtofte og Rødby Skole har valgt at bruge Venskabsløbet til at ryste de tre skoleafdelinger sammen. Eleverne kommer til at løbe i hold, og mens et hold løber, hepper de andre og giver highfives til deres skolekammerater.

Også på Sct. Joseph Skole i Ringsted er venskabet i højsædet. Skolen har venskabsklasser på tværs af trin, og derfor skal eleverne løbe sammen med deres venskabsven for at styrke fællesskabet på tværs af klasserne.

Nogle skoler er kreative i deres valg af fysiske aktiviteter. På Glostrup Skole kombinerer eleverne Venskabsløbet med rulleskøjteløb og stjerneløb, og på Skt. Knuds Skole i Aarhus, som lavede Venskabsløbet i sidste uge, kunne eleverne vælge imellem at løbe, cykle eller svømme.

For hver runde, den enkelte elev tilbagelægger, samler eleven penge ind til det gode formål. Så jo flere kilometer eller runder eleverne løber, svømmer, cykler – desto mere samler de ind.
På forhånd har eleverne lavet sponsorkontrakter med for eksempel forældre, bedsteforældre, tanter, naboer og det lokale erhvervsliv om at sponsorere penge pr. tilbagelagt runde.

Pengene går til at beskytte, styrke og redde udsatte børn 
- Vi er så glade og imponerede over den engagement, som elever og lærere over hele landet lægger i Venskabsløbet. Det er rørende, når børn viser så stor lyst og vilje til at hjælpe andre børn, der har det svært. Jeg håber, at alle børn får en sjov og lærerig dag med fokus på venskaber, bevægelse og fællesskab, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Pengene fra Venskabsløbet går til Red Barnets arbejde med at redde, beskytte og styrke udsatte og sårbare børn i Danmark og resten af verden.

Skolerne kan kombinere Venskabsløbet med at arbejde med Red Barnets undervisningsmaterialer om f.eks. børn i katastrofer eller trivsel. Alle skolematerialer er gratis og findes på www.redbarnet.dk/skole

Venskabsløbet kan løbes året rundt. Læs mere: https://redbarnet.dk/venskabsloebet/