Danskerne tog godt imod Red Barnets indsamlere

08-09-2016
NYHED

På trods af udfordringer med vejrudsigter om skybrud og massiv regn i hele landet, nåede Red Barnets landsindsamling i år op på et samlet beløb på 6,9 millioner kroner. Samtidig puttede hver enkelt giver lidt ekstra i indsamlingsbøtten.

Red Barnet glæder sig over, at danskerne tog rigtig godt imod de cirka 6000 indsamlere, der i søndags samlede ind ved Red Barnets årlige landsindsamling. Organisationen forventer at lande på et samlet resultat på 6,9 millioner kroner. Beløbet svarer til at 27.500 familier kan få mad i to uger eller 46.000 familier kan få rent vand i en måned.

– Jeg var selv ude og samle ind, og jeg kan sagtens nikke genkendende til de meldinger om positiv stemning og stor imødekommenhed, som vi får fra vores indsamlere rundt om i hele landet. Vi er meget taknemmelige over danskernes gavmildhed, siger generalsekretær for Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm.

Sidste år slog Red Barnet rekord ved at samle 11,7 millioner ind ved landsindsamlingen. Indsamlingen i 2015 faldt på et tidspunkt, hvor flygtningekrisen netop var nået ind over de danske grænser.

– Det har helt sikkert haft en betydning for vores indsamling. Derfor har vi på intet tidspunkt forventet, at vi ville nå op på samme niveau i år som i 2015. Vi er rigtig tilfredse med resultatet på 6,9 millioner og glæder os over, at hver enkelt indsamler i år har fået et større beløb i bøtten end vi havde forventet, siger Jonas Keiding Lindholm.

Kamp mod regnen
Han ærgrer sig dog over, at hele 3000 tilmeldte indsamlere aldrig dukkede op på deres rute.

– Der skal jo ikke meget hovedregning til for at konkludere, at 3000 ekstra indsamlere på gaden ville have resulteret i et højere indsamlingsresultat. Penge som går direkte til arbejder for børn i katastrofer og børn på flugt, siger Jonas Keiding Lindholm.

Han har en formodning om, at det regnfulde vejr fik mange indsamlere til at blive hjemme. Derfor sender han og Red Barnet en særlig stor tak til de indsamlere, der trodsede regnen og gik ud med indsamlingsbøtte og paraply.

Den første million er sendt til syriske flygtningebørn
Red Barnet har allerede sendt den første million kroner fra årets landsindsamling afsted. Den skal hjælpe Syriens børn til en bedre fremtid. Pengene vil både gå til børn inde i Syrien og til børn, der har søgt tilflugt i Syriens nabolande.