21-06-2017
NYHED

Comedy Aid/Talegaver til børn fejrer 25-års jubilæum

FBI præsenterer stolt Danmarks største comedy velgørenheds-show til fordel for Red Barnet og arbejdet for børn på flugt. Showet kan i år opleves i Royal Arena, Musikhuset Aarhus og The Comedy Store i London.

I år er et ganske særligt år. Det er nemlig i år 25 år siden, at Lars Hjortshøj fik idéen og sammen med FBI lancerede det, der blev Talegaver til Børn og sidenhen Comedy Aid. Det allerførste show løb af stablen i beskedne rammer på Comedy ZOO i "Boltens Gård" København. Det kostede 50 kr. at komme ind - og det samme for at blive lukket ud igen. Alle optrådte gratis og overskuddet gik ubeskåret til velgørenhed. Sådan har det været lige siden, og gennem årene er showet vokset og blevet en fast tradition mellem jul og nytår, for både publikum og komikere, der hvert år stiller op i den gode sags tjeneste.

De 25 år markeres med et kæmpe jubilæumsshow, hvor publikum kan opleve et historisk stort show i Royal Arena d. 29. december, i Musikhuset i Århus d. 27. december og i en tilpasset udgave på The Comedy Store i London d. 8. januar 2018.

For 5. år i træk går overskuddet til Red Barnet og midlerne går i år til organisationens humanitære arbejde for børn på flugt.

"I Red Barnet sætter vi meget stor pris på samarbejdet med FBI. Den korteste vej mellem mennesker er et smil, og de danske komikere kan med finesse og humor gå utrolig tæt på de alvorlige emner, vi i Red Barnet beskæftiger os med. Og hvis de med humor kan skabe både eftertanke, smil og måske også vilje til at hjælpe, kan vi i fællesskab nå rigtig langt. Red Barnet hjælper børn både i Danmark og i resten af verden, og donationen fra Comedy Aid er i den grad med til at øge vores muligheder for blandt andet at hjælpe børn på flugt", siger generalsekretær for Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm.

Carsten Bang og Jesper Juhl er årets værter
Valget af Carsten Bang som den ene af årets værter er indlysende. Han var nemlig én af de komikere, der stod på plakaten tilbage i 1993, og han har sidenhen været med i alle 25 år på nær i 2005, hvor han på grund af en teaterrolle måtte stå over. Sammen med ham kan publikum se frem til Jesper Juhl, der fik sin Comedy Aid debut i 2010. Værterne danner bl.a. også makkerpar på tv-programmet "5. halvleg" på Kanal 5. Begge værter er ligeledes aktuelle til efteråret med hver deres one man show.

"For 25 år siden var det stort, at vi på den nye standup-scene kunne gøre noget velgørende. Jeg er ret stolt af at have været med siden starten, og indrømmer, at jeg for 25 år siden ikke havde fantasi til at forestille mig, jeg skulle holde jubilæum med et kvart århundrede i de goder sagers tjeneste. Men nu står vi her, og det er personligt en stor glæde at kunne stå på scenen som vært 25 år efter. Ikke mindst med tanke på den historie, Comedy Aid har. Jeg glæder mig til, sammen med Jesper Juhl, at præsentere et brag af et comedyshow. Og jeg vil gøre næsten alt for at samle så mange penge sammen til Red Barnet som muligt", fortæller Carsten Bang.

Talegaver til børn/Comedy Aid har hvert år i 25 år samlet en perlerække af tidens sjoveste komikere, der sammen med publikum har samlet penge ind til et godt formål. Gennem årene har navne som blandt andre Anders Matthesen, Casper Christensen, Lars Hjortshøj, Frank Hvam, Torben Chris, Mick Øgendahl, Thomas Wivel, Lasse Rimmer, Ruben Søltoft, Christian Fuhlendorff, Linda P, Omar Marzouk og Thomas Hartmann - samt en lang række andre stand-up-komikere med humor og vid sat fokus på alvorlige emner og samlet adskillige millioner kroner ind.

Comedy Aid 25-års jubilæums-show:
27. december kl. 15:00 og kl. 20:00 i Musikhuset, Aarhus
29. december kl. 15:00 og kl. 20:00 i Royal Arena, København
8. januar, 2018 kl. 20:00 på The Comedy Store, London

Billetter er tilgængelige nu via fbi.dk