Daniel Agger og Helle Thorning-Schmidt bag indsamling til udsatte børn

Modelfoto: Mikal Schlosser
24-04-2017
NYHED

Danmarks tidligere statsminister og den tidligere anfører for det danske landshold i fodbold går nu sammen om at indsamle penge til velgørenhed.

Helle Thorning-Schmidt og Daniel Agger er drivkræfterne bag golf- og galla-eventen ”Agger for Charity” i København om små to måneder.

– Jeg har været privilegeret i mit liv. Har altid haft folk omkring mig til at bakke op. Sådan går det ikke for alle. Nogle har brug for hjælp og et skub i den rigtige retning. Det er grunden til, at jeg tager dette initiativ, fortæller Daniel Agger, der stoppede sin aktive karriere for et lille år siden og nåede 75 landskampe for Danmark.

”Agger for Charity” finder sted i København den 17. juni.

En række sports- og kulturpersonligheder med flere Liverpool-stjerner i spidsen har sagt ja til at deltage. Golfturneringen spilles på Royal Golf Copenhagen. Senere på dagen er der galla på Hotel Crowne Plaza.

– Da jeg fik ideen til arrangementet, kontaktede jeg med det samme Helle Thorning-Schmidt. Vi mødtes første gang i forbindelse med fodbold i Brøndby og har bevaret kontakten efter at jeg stoppede med at spille. Hun skulle ikke bruge mange sekunder, før hun sagde: ”Det dér skal vi bare gøre,” siger Daniel Agger.

Helle Thorning-Schmidt er i dag CEO for Save the Children International.

– Alle børn i verden fortjener en tryg barndom og en fremtid som en del af fællesskabet. Ingen må efterlades tilbage.  Det er en ære for os at få lov til at være en del af arrangementet i København den 17. juni. På den måde får Red Barnet i Danmark tilført midler til sine vigtige aktiviteter, der er med til at gøre en forskel for mange børn og unge, siger Helle Thorning-Schmidt.

Red Barnet er Danmarks største hjælpeorganisation for børn, og overskuddet fra ”Agger for Charity” går til Red Barnets omfattende arbejde med at hjælpe børn og unge fra udsatte familier fra Københavns vestegn ind i fællesskabet i fritidslivet. Ofte har familierne ikke ressourcer til at støtte børnene, hvis de gerne vil gå til en idrætsaktivitet. Mange af børnene har det vanskeligt i skolen og derhjemme, og de er ensomme efter skoletid. Det skal Red Barnets målrettede indsats hjælpe med at gøre op med.

Daniel Agger er selv vokset op på vestegnen og ved, hvor vigtigt det var for ham at have et godt og solidt fritidsliv sammen med andre børn og unge. Nu vil han gerne give andre den samme mulighed.

– Vi har allerede nu mødt en stor velvilje hos de danske virksomheder, vi har været i kontakt med. De ønsker at støtte den gode sag og er gået ind som sponsorer. I forbindelse med gallaen afholder vi også auktion over nogle spændende emner. Det er mit håb og min ambition, at vi på den måde vil i stand til at tilføre Red Barnet i Danmark et fint beløb og således hjælpe nogle af de børn, der ikke har været ligeså heldige som os andre, siger Daniel Agger.

Man kan læse mere og golf- og galla-eventen på hjemmesiden http://theaggerfoundation.org/. Her vil det også løbende fremgå, hvilke navne der deltager i arrangementet.

Daniel Agger har blandt fået tilsagn fra Liverpool-koryfæer som Steven Gerrard, Jamie Carragher og Robbie Fowler. Thomas Bjørn og Mikkel Kessler deltager også i ”Agger for Charity”, mens Suspekt, DAD og Phlake står for den musikalske del af underholdningen under gallaen.