Rohingya-børn på flugt:
Støt nu og giv mad, medicin og et trygt sted at sove

Foto: GMB Akash/Panos Pictures/Save the Children

Tusindevis af børn har akut brug for mad, vand og behandling nu!

Støt nu og red liv

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

 • icon
  Medikamenter
  Hjælp til 40 syge børn i en uge

Læs Rohingya børns øjenvidneberetninger her

Mere end 647.000 er flygtet fra Myanmar til Bangladesh. Over halvdelen af dem er børn. Mindst 48.000 Rohingya-babyer vil i de kommende måneder blive født i flygtningelejre af stærkt traumatiserede mødre, der har søgt tilflugt fra uhyrlige forbrydelser begået mod Rohingya-mindretallet i Myanmar.

Disse børn er i overhængende fare for at lide livslang skade på både krop og hjerne og har akut brug for hjælp. Red Barnets psykolog Anne-Sophie Dybdal har for nylig opholdt sig i Cox’s Bazar i Bangladesh, hvor mindst 647.000 Rohingyaer er flygtet til siden slutningen af august sidste sommer. Over halvdelen af dem er børn under 18 år:

”Børns udvikling og tilknytningsevne starter i det øjeblik, de bliver født, og de børn, der er på vej, er i overhængende fare for at få en meget dårlig start på deres livsudvikling. Vi ser i lejrene lige nu, at børn er så underernærede, at det risikerer at ødelægge deres hjernes udvikling”.

”Derudover vil mange blive født af mødre, der ikke har noget netværk, og som er så stærkt traumatiserede, at de ikke selv magter at stimulere deres små nyfødte. Også det vil ikke alene forsinke børnenes udvikling og indlæring men også gøre uoprettelig skade på børnenes tilknytning”.

Lejrene er stærkt overbefolkede, sanitetsforholdene er meget ringe, og der er overhængende risiko for udbrud af kolera, difteri og mæslinger – alle sygdomme, som nyfødte er ekstra sårbare overfor.

Vores indsats lige nu:

 • Vi har indtil videre uddelt mad til 86.665 husstande, svarende til 433.491 personer, hvoraf 240.984 er børn
 • Vi har uddelt Hygiejne kits til 25.160 husstande, svarende til 125.100 personer, hvoraf 70.448 er børn
 • Vi har indtil videre uddelt køkken-pakker til mere end 76.000 børn og familier
 • Vi opskalerer vores indsats med ni sundhedsteams, som skal sørge for, at vi ikke ender i en katastrofal sundhedskrise med vandbårne sygdomme som fx kolera, der spreder sig hurtigt gennem tætpakkede lejre og dårlige sanitetsforhold. 

Sammen kan vi redde og beskytte Rohingya-børnene
Behovet for hjælp vokser eksplosivt, og vi har brug for din hjælp. Sammen kan vi nå ud til børnene og sikre dem husly og mad. Rohingya-børnene er ekstremt udsatte lige nu, og har brug for stærke voksne til at hjælpe og beskytte dem. Du kan være én af de voksne.

Når du støtter vores arbejde, så støtter du vores Børnekatastrofefond, der sikrer, at vi kan rykke ud, der hvor nøden er størst. 

Tusindevis af børn har akut brug for mad, vand og behandling nu!

Støt nu og red liv

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

 • icon
  Medikamenter
  Hjælp til 40 syge børn i en uge