Rohingya-børn på flugt:

Støt nu og giv mad, medicin og et trygt sted at sove

Giv et bidrag og hjælp Rohingya folket
Mere end 647.000 er flygtet fra Myanmar til Bangladesh

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

 • icon
  Medikamenter
  Hjælp til 40 syge børn i en uge

Læs Rohingya børns øjenvidneberetninger her

Mere end 693.000 er flygtet fra Myanmar til Bangladesh. Over halvdelen af dem er børn. Og nu kommer monsunsæsonen og børn og familiers midlertidige hjem bliver ødelagt, oversvømmet og revet itu af jordskred og storme. 

Mange af de midlertidige boliger i flygningelejren i Cox’s Bazar blev i weekenden oversvømmet og ramt af jordskred, da tung og voldsom regn og kraftig storm hærgede igennem lejren. Og vi frygter, at flere hjem vil blive ødelagt, nu hvor monsunsæsonen for alvor sætter ind.
Vi har frem mod monsunsæsonen arbejdet på at ruste lejren til det ekstreme vejr, og vi arbejder nu på højtryk for at sikre mad, rent drikkevand og behandling til syge, underernærede og tilskadekomne.

Den første regn er faldet
Red Barnets katastrofechef Kristine Mærkedahl Jensen har været i Cox’s Bazar for at danne sig et indtryk af forholdene:

- Folk bor i meget tæt befolkede områder og på skrøbelige skrænter, som snart bliver oversvømmet af de kraftige regnskyl, der er på vej. Vi gør, hvad vi kan, for at forebygge de værste skader, men vi frygter det værste. Mange af de flygtede børn og voksne kommer til at opleve, at deres telte bliver skyllet bort, og veje vil blive oversvømmede og så mudrede, at mange mister adgangen til mad, rent drikkevand og lægehjælp.

- Oversvømmelser og det brakvand, som kommer til at ligge efter de kraftige regnskyl, vil i høj grad øge risikoen for en masse vandbårne sygdomme som malaria, diarre, og i værste tilfælde kolera. Der er overhængende fare for, at rohingyaerne nu skal opleve endnu en humanitær katastrofe, siger Kristine Mærkedahl Jensen.

Red Barnet intensiverer lige nu indsatsen i Cox’s Bazar 
Vi intensiverer nu vores arbejde i lejren, for at forebygge monsunens ødelæggelser. Derudover har Red Barnet allerede oprettet 92 særlige ’børnevenlige zoner’ i området, hvor børnene kan søge tilflugt og få psykosocial støtte. Desuden har vi nu 115 midlertidige læringscentre, 11 mor og barn-centre og 10 sundhedscentre. 

Vi arbejder også på at styrke den generelle infrastruktur i lejrene så som at bygge bad og toiletter. 

Herudover har vi også opbygget et beredskab til hurtigt at kunne sætte ind og hjælpe akut når monsunstorme rammer.

Over halvdelen af flygtningene i lejren er børn
Mindst 48.000 Rohingya-babyer vil i de kommende måneder blive født i flygtningelejre af stærkt traumatiserede mødre, der har søgt tilflugt fra uhyrlige forbrydelser begået mod Rohingya-mindretallet i Myanmar.

Disse børn er i overhængende fare for at lide livslang skade på både krop og hjerne og har akut brug for hjælp. Red Barnets psykolog Anne-Sophie Dybdal har for nylig opholdt sig i Cox’s Bazar i Bangladesh, hvor mindst 647.000 Rohingyaer er flygtet til siden slutningen af august sidste sommer. Over halvdelen af dem er børn under 18 år:

”Børns udvikling og tilknytningsevne starter i det øjeblik, de bliver født, og de børn, der er på vej, er i overhængende fare for at få en meget dårlig start på deres livsudvikling. Vi ser i lejrene lige nu, at børn er så underernærede, at det risikerer at ødelægge deres hjernes udvikling”.

Lejrene er stærkt overbefolkede, sanitetsforholdene er meget ringe, og der er overhængende risiko for udbrud af kolera, difteri og mæslinger – alle sygdomme, som nyfødte er ekstra sårbare overfor.

Vores indsats lige nu:

 • Vi uddeler kontinuerligt mad ud til ca. 600.000 børn og familier i lejren
 • Vi har haft mere end 93.000 konsultationer i vores sundhedscentre
 • Vi har uddelt Hygiejne kits til 25.160 husstande, svarende til 125.100 personer, hvoraf 70.448 er børn
 • Vi har indtil videre uddelt køkken-pakker til mere end 76.000 børn og familier
 • Over 38.500 børn i ljeren benytter vores aktiviterer
 • Mere end 11.500 børn benytter vores læringstilbud

Sammen kan vi redde og beskytte Rohingya-børnene
Behovet for hjælp vokser eksplosivt, og vi har brug for din hjælp. Sammen kan vi nå ud til børnene og sikre dem husly og mad. Rohingya-børnene er ekstremt udsatte lige nu, og har brug for stærke voksne til at hjælpe og beskytte dem. Du kan være én af de voksne.

Når du støtter vores arbejde, så støtter du vores Børnekatastrofefond, der sikrer, at vi kan rykke ud, der hvor nøden er størst.