Klimakatastrofe hærger Mozambique

Omverdenen har glemt cyklonens børn

Klimakatastrofe hærger Mozambique Omverdenen har glemt cyklonens børn

Dit bidrag kan hjælpe børn, der har mistet alt

Så langt rækker et bidrag på 398 kr.

  • icon
    Katastrofekit
    Husholdningsartikler med fx tæpper, presenning, spand til vand, myggenet mv. til en familie

En klimakatastrofe, Mozambiques børn ikke på nogen måde er skyld i, har smadret deres dagligdag, deres fremtidsudsigter, og deres håb om at få en uddannelse, så de kan vokse op og være med til at genopbygge deres land.

I marts raseredes Mozambique af cyklonen Idai – den sydlige halvkugles værste naturkatastrofe nogensinde. 1 mio. børn blev berørt, hundredtusinder gjort hjemløse, skoler lagt i ruiner. Børnene mistede alt det, der giver dem tryghed i hverdagen. 

Men katastrofen var langt fra slut. I april ramte Kenneth – den kraftigste cyklon i landets historie. Red Barnet er til stede og gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe.       

Desværre er nødhjælpsindsatsen i Mozambique voldsomt underfinansieret. Omverdenens fokus er simpelthen rettet et andet sted hen.

Derfor beder vi indtrængende om danskernes hjælp. Du kan også være med til at gøre en forskel for disse børn. Giv et bidrag i dag. Selv et lille beløb kan betyde forskellen mellem at leve eller at dø for et barn i nød.

SMS RED til 1912 nu. Det koster 75 kr.

Sådan hjælper vi

Red Barnet er til stede og klar til at hjælpe børnene. Din støtte går til Red Barnets katastrofefond og spiller en afgørende rolle for, at vi kan levere nødhjælp som fx:

  • Tæpper, telte, og reb til familier, der har mistet deres hjem
  • Spande, dunke og vandrensningstabletter, så familier kan få adgang til rent drikkevand
  • Hygiejnekits, så dødbringende smittesygdomme ikke spredes