Bliv frivillig i en

Familieoplevelsesklub

Vær med til at give børn gode oplevelser sammen med deres familie 

Du kan både blive klubfrivillig og klubleder i en af vores 70 familieoplevelsesklubber. Her kan børn på 5-12 år få nye venner og gode oplevelser sammen med deres familie. Klubberne mødes en lørdag eller søndag én gang om måneden til aktiviteter og udflugter i lokalområdet. Vær med til skovture, fisketure, kreative aktiviteter og fejring af højtider som fastelavn, påske og jul og hjælp de dårligst stillede familier med at få gode oplevelser og et nyt netværk.  

Som klubfrivillig er du med til at planlægge og afvikle aktiviteterne for børnene og deres familier. Som klubleder har du det overordnede ansvar for drift og udvikling af klubben.

 

Vi tilbyder dig

  • Erfaring med at udvikle og organisere stærke frivillige fællesskaber for børn og familier
  • Kompetenceudvikling, rådgivning og kurser i pædagogisk og socialt arbejde
  • Magiske og mindefulde øjeblikke med børn og deres familier

Spørgsmål og svar om Red Barnets familieoplevelsesklubber

Som klubfrivillig er du med til at planlægge og afvikle sjove, trygge og inkluderende aktiviteter for lokale børnefamilier. De specifikke opgaver aftales nærmere med de frivillige klubledere. 

Som klubleder får du det overordnede ansvar for drift og udvikling af klubben. Det er dine opgaver at:
– Sørge for, at frivilligteamet og klubben fungerer
– Planlægge og afvikle frivilligmøder og klubaktiviteter
– Sikre god kontakt til familierne
– Samarbejde med lokalbestyrelsen i forbindelse med for eksempel klubbens budget

Du deler ofte ansvaret med en medleder og får den nødvendige sparring fra lokalbestyrelsen og Red Barnets sekretariat.

Der bliver holdt aktiviteter cirka 10 gange om året. Det er oftest en lørdag eller søndag og varer 3-4 timer. Du skal regne med at skulle deltage i mindst halvdelen af aktiviteterne og i de planlægningsmøder, frivilligteamet holder.

Klubbens aktiviteter og udflugter foregår oftest i lokalforeningens områder. Red Barnet har lokalforeninger i hele landet. 

Der er ikke noget krav til din faglige baggrund. Du skal blot have lyst til at give børn og familier gode oplevelser, være god til at skabe relationer og åben i din tilgang til mennesker. 

Som klubleder er det en fordel at have erfaring med at koordinere og skabe overblik, og du skal gerne trives med at spille andre frivillige gode og skabe en god samarbejdskultur.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i Red Barnets familieoplevelsesklubber?

Når du har tilmeldt dig, vil du blive kontaktet af en frivillig fra Red Barnets lokalafdeling i dit område. Sammen finder I ud af, hvordan du bedst kan være med til at gøre en forskel i en af Red Barnets familieoplevelsesklubber.