Årets indsamling bliver kontantløs

For at begrænse risikoen for smittespredning

Som indsamler skal du gå din rute som normalt - men kun modtage bidrag via MobilePay og sms. Dermed minimeres risikoen for smittespredning ude på ruten - og du skal heller ikke ned i banken for at aflevere pengene.

Og vil du gerne vide hvor meget du samler ind? Bare rolig. Mens du er ude på din rute, får du løbende besked via sms om, hvor meget du samler ind ude på din rute.

Se her hvor nemt det er.

Spørgsmål og svar om at samle ind uden at modtage kontanter

Hvorfor kan jeg ikke selv vælge om jeg vil modtage kontanter?

   Ved ikke at modtage kontanter overhovedet minimerer vi smitterisiko på to måder. For det første sker der ingen kontakt mellem indsamler og donor i døren. Indsamleren rækker blot sit skilt med MobilePay og SMS nummer frem i døren. For det andet skal indsamlerne ikke mødes efter indsamlingen for at få optalt penge.
   Det er således BÅDE mere trygt for indsamlerne – OG for dem, der giver i døren. Det kan godt være, at du som indsamler et par gange må sige nej til en 20’er som donoren har fundet frem. Men til gengæld er der mindre risiko for, at du som indsamler smitter den næste du ringer på hos.
   Vi har også spurgt Sundhedsstyrelsen om deres vurdering. Sundhedsstyrelsen skriver at ”der er øget risiko for smitte ved kontakt mellem mennesker, og at det derfor vil have stor betydning for smitterisikoen, at der anvendes foranstaltninger, som gør, at man kan undgå fysisk kontakt”. Sundhedsstyrelsen ”henstiller til, at I overholder de generelle råd til befolkningen, og at I inden for disse generelle råd og rammer sammen finder frem til, hvad der er den bedste løsning for jer. Det kan som du selv nævner eksempelvis være teknologiske løsninger som MobilePay for at undgå fysisk kontakt.” Læs mere

Hvordan ved jeg hvor meget, jeg samler ind?

  1. Du vælger din rute og tilmelder dig som normalt på tilmeld.redbarnet.dk/
  2. Du får tilsendt et MobilePay indsamlings-skilt af pap i stedet for en almindelig indsamlingsbøtte. Sammen med indsamlings-skiltet får du et klistermærke med personlig QR kode, som du klistrer på dit indsamlings-skilt. Så kan dem, du ringer på hos, nemt betale med MobilePay, og dit indsamlerID overføres, når de støtter med MobilePay. 
  3. Du går din valgte rute, som du ville gøre med en almindelig indsamlingsbøtte - men må sige pænt nej tak til mønter og sedler.
  4. I takt med at du får bidrag ind ude på din rute, vil du modtage et par sms'er med information om hvor meget du har samlet ind via MobilePay. På denne måde kan du følge med i, hvor meget du samler ind på din rute.
  5. Du sparer turen til banken eller det lokale afleveringssted efter indsamlingen, da MobilePay og sms-donationerne bliver sat direkte ind på Red Barnets konto.
  6. Søndag aften efter indsamlingen får du også en e-mail med info om, hvor meget du i alt har samlet ind på din rute via MobilePay.

Hvordan bruger giveren i døren QR koden?

Den du ringer på hos, kan nemt og hurtigt give et bidrag til dig, således:
1. Åben MobilePay
2. Tryk ‘Betal’ nederst på skærmen
3. Tryk ‘Scan QR-kode’
4. Hold QR-feltet på mobilen hen over QR-koden
5. Indtast beløb og tryk ‘Næste’
6. Tjek at modtager er ’Red Barnets Landsindsamling’
7. Gennemfør betaling
   Hvis giveren ikke ønsker at benytte QR-koden, kan han / hun også helt normalt overføre til det MobilePay-nummer 64061, der står på indsamlings-skiltet og så bare indtaste dit IndsamlerID, der også står på klistermærket.

Kommer der lige så mange penge ind, når jeg ikke kan tage imod kontanter?

   Ja! Mere end 4 mio. danskere har MobilePay - så det er flere end der rent faktisk har kontanter liggende hjemme. Ved vores landsindsamling sidste år valgte ca. 70 indsamlere at samle ind med et MobilePay-indsamlingsskilt i stedet for den almindelige bøtte, og de indsamlede næsten det samme. I takt med den fortsatte udbredelse af MobilePay - særligt her pga. corona hvor færre mennesker benytter kontanter og hvor kontanter ikke kan benyttes i alle butikker - må det forventes at flere mennesker i år vil kunne støtte via MobilePay.
   Tal fra Nationalbanken viser da også, at der pga corona er kommet færre kontanter i omløb. I de første 3 måneder af 2020 blev der således på landsplan hævet 25 % færre kontanter i forhold til 2019.

Hvad gør jeg, hvis den der ringer på kun har kontanter?

Ringer du på hos en, der ikke har eller ønsker at give med MobilePay eller sms må du sige sige pænt nej tak til mønter og sedler. På den folder du har med rundt på ruten kan man se hvordan man også kan støtte via netbank eller sit Dankort på redbarnet.dk.

Får Red Barnet donorens telefonnummer?

Red Barnet får ikke oplyst donorens telefonnummer, når man støtter via MobilePay. Red Barnet får kun
information om beløbet og den tekst med Indsamler ID, der skrives ved overførslen.

Skal jeg selv have MobilePay for at samle ind?

Nej, indsamlingen kræver hverken, at du har smartphone eller MobilePay selv. Det er donoren i døren, der skal bruge sin telefon til at give via sms eller MobilePay.

Se klistermærket med QR-koden.

Indsamler ID 12345 vil fx få denne unikke QR-kode til at sætte på sin indsamlingsbøtte.

Prøv at scanne denne kode med din egen telefon - så kan du se hvor nemt det virker.

Sådan ser indsamlings-skiltet ud

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål. Ring til os på tlf. 3524 8500 eller skriv til landsindsamling@redbarnet.dk

Det samler vi ind til

Corona-pandemien har katastrofale konsekvenser for børns adgang til mad og sundhedsydelser og for deres sikkerhed og skolegang.

Når du samler ind, går du forrest for verdens udsatte børn

Læs mere

Meld dig som indsamler her

Vær med til vores landsindsamling søndag d. 6 september 2020, når vi samler penge ind til udsatte børn og unge i Danmark og resten af verden.

Bliv indsamler

Værd at vide som indsamler

Vi har samlet svarene på flere af de mest stillede spørgsmål, du måtte have som indsamler.

Værd at vide som indsamler