Red Barnet hjalp Leila med at læse 

Krigen i Syrien har raset siden 2011. Landet er fuldstændig i knæ og befolkningens lidelser ufattelige. Bomber har regnet ned over byer og nabolag. Huse er blevet ødelagt, hospitaler smadret, skoler lagt i ruiner. Mange børn har mistet deres hjem, deres familie og venner, muligheden for skolegang og en tryg og sikker hverdag.

Når du støtter Red Barnet, er du blandt andet med til at hjælpe Syriens børn. Du er med til at give dem håb om en bedre fremtid. Siden krigen brød ud, har Red Barnet hjulpet over 3 millioner mennesker i Syrien, heraf knap 2 millioner børn. En af dem er Leila.

 

Leila flygtede fra krigen

Leila er 7 år. Hun er altså lige så gammel som selve krigen. Sammen med sin familie er hun flygtet fra sit hjemland Syrien.

”Vi boede på en gård. Den var meget smuk og havde roser,” husker Leila. Nu bor hun med sin mor, far og tre søskende i flygtningelejren Azraq i nabolandet Jordan.

 

  

I starten havde Leila svært ved at finde sig til rette. Hun følte sig anderledes, kendte ingen og kæmpede med at læse. Men takket være den hjælp og støtte hun fik på Red Barnets børnecenter i flygtningelejren, klarer hun sig i dag godt og har fået masser af venner. Centrets lærere har hjulpet Leila med sine fag og forberedt hende på skolegangen.

 

”Først syntes jeg, det var svært at læse. Men så viste lærerne mig, hvordan jeg skulle gøre. Og nu er jeg rigtig dygtig,” smiler Leila.

 

Sådan rammer krigen Syriens børn

·        5,3 millioner børn bor stadig i det krigsramte Syrien

·        1 million børn bor i områder, hvor det er svært at få hjælpen frem

·        1 ud af 4 børn lider af psykiske problemer

·        Knap 2 millioner børn går ikke i skole

·        2 ud af 3 børn har mistet én eller flere pårørende

·        7,9 millioner syriske børn har stadig brug for hjælp

 

Red Barnets arbejde i Syrien

Når du støtter Red Barnet, går dit bidrag blandt andet til Syriens børn. På den måde er du eksempelvis med til at sikre:

Fødevarer. Red Barnet uddeler nødrationer og kuponer til madindkøb. Vi skaffer husdyr til familier på flugt, så de kan fremstille landbrugsvarer. Vi yder også kontantbevillinger til familier, der har brug for at få husholdningen på fode igen.

Børns helbred. Red Barnet arbejder med en række sundhedsklinikker og ernæringscentre i Syrien. Vi sætter ind for at forhindre spredningen af smitsomme sygdomme blandt børn under 5 år via et massivt vaccineprogram. Derudover rejser vi rundt til lokalsamfund, tager på hjemmebesøg og uddeler hygiejnepakker.

Børns beskyttelse. Red Barnet driver “Child Friendly Spaces”, hvor børn frit og trygt kan lege, modtage undervisning og få psykisk støtte til at bearbejde krigens traumer.  

Basale fornødenheder. Red Barnet uddeler husstandsartikler så som køkkenredskaber, linned og tæpper. Vi distribuerer også teltpresenninger og brændstof til opvarmning.