Lungebetændelse skal ikke være en dødsdom!

Du kan være med til at redde børn som Jackson

En gennemsnitsindsamler får ca. 1.000 kroner i bøtten under Red Barnets landsindsamling. For de penge kan vi give antibiotika til hele 500 børn med lungebetændelse. Og det er der god brug for. Lungebetændelse er nemlig en dødsdom mange steder i verden.

At få lungebetændelse burde ikke være en dødsdom. Lungebetændelse kan både forebygges og behandles. Alligevel er lungebetændelse suverænt den sygdom, som stjæler flest børneliv. Hvert år dør over en million børn af lungebetændelse på verdensplan. Det er mere end malaria, mæslinger og diarré – sammenlagt.

Du kan være med til at stoppe lungebetændelse inden 2030
Lidelserne, som et barn ramt af lungebetændelse må gennemgå, er ufattelige. Sygdommen sætter lungerne ud af funktion, fylder dem med væske og gør hvert åndedrag til en lidelse. Mange børn dør af ren udmattelse. Andre overlever men med permanente skader på hjerne og kropsvæv, fordi de ikke har kunnet optage ilt nok.

Red Barnet har en ambition om, at intet barn under fem år skal dø af sygdomme, der kan forebygges, når vi når 2030. Når du samler ind for Red Barnet, er du med til at hjælpe os med at nå den ambition. Du er en del af kampen mod lungebetændelse.

Historien om Jackson – drengen, der overlevede
Da lille Jackson fra Kenya var tre år gammel, blev han ramt af alvorlig lungebetændelse. Han fik høj feber og var ude at stand til at spise. Jacksons mor, Maximilia, bar ham i flere timer for at få ham frem til hospitalet. Hun havde allerede mistet ét barn på grund af lungebetændelse. Takket være støtter som dig kunne Red Barnet give Jackson behandling, og Maximilia undgik at miste endnu et barn.

Sygeplejersken, der var med til at behandle Jackson, hedder Jedidah Onyango. Hun har selv et barn, der er blevet hjerneskadet på grund af lungebetændelse. Sammen med Red Barnet arbejder hun for at bekæmpe sygdommen og redde liv:

”Det sværeste ved mit job er at se et døende barn, jeg ikke længere kan hjælpe. Du har gjort dit bedste, men du mister alligevel barnet,” siger hun. Til gengæld er hun heller ikke i tvivl om, hvad det bedste er: ”Når et barn, som mor og far har mistet håbet om at få tilbage, pludselig får det bedre. Så tager jeg hjem og føler, at ’I dag har jeg reddet et liv’,” fortæller Jedidah.

Du er med til at redde liv
Når du samler ind for Red Barnet, er du også med til at redde liv. Du støtter kampen for, at børn som Jackson ikke taber kampen til en sygdom, der er så nem at forebygge og behandle som lungebetændelse. Takket være bidrag som dit kan Red Barnet give børn vacciner, uddele livsvigtig antibiotika og yde den nødvendige sundhedspleje.

Kampen mod lungebetændelse kan vindes. Men børnene kan ikke gøre det alene. Tak fordi du er med til at samle ind.

Den største dræber

Lungebetændelse slår flere børn ihjel end nogen anden sygdom. Hvert minut dør to børn under fem af lungebetændelse. Sygdommen kan nemt kureres med antibiotika.

Sådan er du med til at hjælpe

Når du samler ind for Red Barnet, støtter du blandt andet kampen mod lungebetændelse. Red Barnet bekæmper lungebetændelse ved at give vacciner, uddele livsvigtig antibiotika og yde den nødvendige sundhedspleje.

Tilmeld dig som indsamler

Vi samler ind til børn i nød søndag den 2. september 2018. Lige nu er der brug for indsamlere over hele landet.

Tilmeld dig her

Hvad går pengene til?

Hvad går pengene til? Pengene fra årets landsindsamling går til de børn, der har allermest brug for det. Ude i verden er det børn, der er fanget i krig og konflikter, ramt af naturkatastrofer og hungersnød eller tvunget til arbejde og ægteskab. I Danmark er det børn, som udsættes for mobning, overgreb, digital chikane og isolation.