Skolegang og nødhjælp

til Leila og millioner af syriske flygtningebørn

Når du samler ind for Red Barnet, er du blandt andet med til at hjælpe Syriens børn. Siden krigen brød ud, har Red Barnet hjulpet over 3 millioner mennesker, der er flygtet eller på anden måde ramt af krigen i Syrien, heraf knap 2 millioner børn. En af dem er Leila.

Leila er 7 år. Hun er altså lige så gammel som selve krigen. Sammen med sin familie er hun flygtet fra Syrien. ”Vi boede på en gård. Den var meget smuk og havde roser,” husker Leila. Nu bor hun med sin mor, far og tre søskende i flygtningelejren Anzraq i nabolandet Jordan.

I starten havde Leila svært ved at finde sig til rette. Hun følte sig anderledes, kendte ingen og kæmpede med at læse. Men takket være den hjælp og støtte hun fik på Red Barnets børnecenter i flygtningelejren, klarer hun sig i dag godt og har fået masser af venner. Centrets lærere har hjulpet Leila med sine fag og forberedt hende på skolegangen.

”Først syntes jeg, det var svært at læse. Men så viste lærerne mig, hvordan jeg skulle gøre. Og nu er jeg rigtig dygtig,” smiler Leila.

Stort behov for hjælp efter 7 års borgerkrig

Leila er blot et af de knap 2 millioner børn, som Red Barnet hjælper eller har hjulpet som følge af borgerkrigen i Syrien. Men behovet er fortsat meget større, fortæller Red Barnets katastrofechef Kristine Mærkedal.

”Krigen i Syrien har raset siden 2011. Landet er fuldstændig i knæ og befolkningens lidelser ufattelige. Bomber har regnet ned over byer og nabolag. Huse er blevet ødelagt, hospitaler smadret, skoler lagt i ruiner. Mange børn har mistet deres hjem, deres familie og venner, muligheden for skolegang og en tryg og sikker hverdag. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil bakke op om vores landsindsamling d. 2. september.”

Sådan rammer krigen Syriens børn

  • 7,9 millioner syriske børn har stadig brug for hjælp
  • 5,3 millioner børn bor stadig i det krigsramte Syrien
  • 1 million børn bor i områder, hvor det er svært at få hjælpen frem
  • 1 ud af 4 børn lider af psykiske problemer
  • Knap 2 millioner børn går ikke i skole
  • 2 ud af 3 børn har mistet én eller flere pårørende

Sådan gør du en forskel som indsamler

Når du samler ind, er du bl.a. med til at hjælpe børn og familier i Syrien og i flygtningelejre i Syriens nabolande med:

  • Fødevarer, nødrationer, hygiejnepakker, kuponer til madindkøb og husdyr til familier på flugt, så de kan fremstille landbrugsvarer.
  • Sundhedsklinikker og ernæringscentre, hvor vi bl.a. sætter ind for at forhindre spredningen af smitsomme sygdomme blandt børn under 5 år via et massivt vaccineprogram.
  • “Child Friendly Spaces”, hvor børn frit og trygt kan lege, modtage undervisning og få psykisk støtte til at bearbejde krigens traumer.  
  • Basale fornødenheder som køkkenredskaber, linned, tæpper, teltpresenninger og brændstof til opvarmning.

Tilmeld dig som indsamler

Vi samler ind til børn i nød søndag den 2. september 2018. Lige nu er der brug for indsamlere over hele landet.

Tilmeld dig her

Hvad går pengene til?

Hvad går pengene til? Pengene fra årets landsindsamling går til de børn, der har allermest brug for det. Ude i verden er det børn, der er fanget i krig og konflikter, ramt af naturkatastrofer og hungersnød eller tvunget til arbejde og ægteskab. I Danmark er det børn, som udsættes for mobning, overgreb, digital chikane og isolation.