Hjælp de børn og unge

der bliver krænket på nettet

Børn og unge oplever alt for ofte at blive truet og afpresset til at dele nøgenbilleder, og at deres private billeder bliver delt, uden de har givet lov. Med din hjælp som indsamler kan vi hjælpe endnu flere af de børn og unge, der fortvivlede kontakter SletDet

Når et intimt billede er blevet delt, findes det 'derude'. Hvem har set det? Hvad tænker folk? Hvordan stopper man det? Det kan være svært at tale om, og det kan nærmest være umuligt at gøre noget alene. Men børn skal ikke stå alene, når de modtager trusler og udsættes for digitale krænkelser.

Det sker også i din by
30 procent af unge har oplevet, at andre unge i det skjulte har taget seksuelle billeder af nogen og delt dem på nettet. For forældre kan det være svært at vide, om deres børn har oplevet det, og for børn kan det være svært at gå til deres forældre for at få hjælp. Men problemet er der. Og det er stort.

Historierne i videoen herunder er rigtige henvendelser, SletDet har modtaget. Du kan læse flere henvendelser her.

Hvad gør SletDet?
Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet modtager jævnligt henvendelser fra børn og unge, der har oplevet, at en kæreste, en klassekammerat eller en fremmed har delt et billede, der bare ikke måtte ses af andre. Rådgiverne i SletDet giver støtte og råd til, hvad man gør, når man modtager trusler, hvordan man stopper spredningen, og hvem man kan tage fat i for at få hjælp. SletDet når mange, men vil gerne nå endnu flere.

Vi har brug for din hjælp
Når du samler ind til Red Barnets landsindsamling, er du blandt andet med til at støtte Red Barnets arbejde med at rådgive og hjælpe børn og unge, der har modtaget trusler eller har fået delt intime billeder. Med din støtte kan vi endnu hjælpe flere af dem, der fortvivlede kontakter SletDet, fordi nogen har delt eller truer med at dele private billeder eller videoer af dem mod deres vilje.

Tilmeld dig som indsamler til Red Barnets landsindsamling og hjælp os med at nå endnu flere børn og unge.