Du er med til at give udsatte børn en god sommer!

Med din hjælp arrangerer Red Barnet hvert år ferielejre over hele Danmark

Foto: Sofie Maegaard
Når du samler ind for Red Barnet, er du ikke blot med til at hjælpe børn i nød ude i verden. Du støtter også kampen for udsatte piger og drenge i Danmark. Red Barnet giver hvert år hundredvis af børn fra fattige og ressourcesvage familier gode sommerminder. Men behovet er langt større. Med din hjælp håber vi at kunne hjælpe endnu flere.

Antallet af fattige børn i Danmark er rekordhøjt. I 2016 var der således over 48.000 fattige piger og drenge her i landet. En barndom i fattigdom – selv i et rigt samfund som det danske – kan have store konsekvenser.

Børn fra fattige familier bærer ofte rundt på en følelse af at være anderledes og forsøger at skjule familiens økonomi for omverden. Typisk har disse børn ikke samme muligheder for at deltage i sociale aktiviteter, ferier og fritidstilbud som andre børn og unge. Det kan føre til social isolation, mindsket trivsel og dårligere resultater i skolen.

Vi har brug for din støtte
Derfor har Red Barnet brug for din støtte. Takket være de bidrag Red Barnet får ind blandt andet via de årlige landsindsamlinger, kan vi give oplevelser til dårligt stillede børn og hjælpe dem med at blive en del af et fællesskab.

På grund af bidrag som dit kan vi hvert år arrangere ferielejre for udsatte børn rundtomkring i Danmark. Nogle ferielejre er kun for børn eller teenagere, mens andre er for både børn og forældre. Fælles for alle ferielejrene er, at de giver børnene nogle gode minder, de ellers ikke ville få. De klatrer i træer, maler, tegner, tager på udflugter i skoven eller på stranden. De møder frivillige, der brænder for at give dem nogle gode oplevelser, og de får masser af nye venner.

Ingen børn går hjem uden en ny legekammerat
I 2017 afholdt Red Barnet en sommerlejr på Sydfyn. Her var 10-årige Emma glad for at være med. Hun har fået masser af nye venner. Og så har hun fået et afbræk fra en sommer, der ellers ikke ville byde på mange spændende oplevelser, fortæller hun:

”Ellers skulle jeg bare have været derhjemme. Og det er ikke særlig sjovt.”

Lejrleder Nicklas er da heller ikke i tvivl om lejrenes positive effekt:

”Jeg ser nogle børn, der er meget generte og usikre, når vi starter lejren. Men de falder meget hurtigt ind i nogle nye venskaber og relationer. Og jeg ser ingen børn, der går herfra uden at have fået en ny ven eller legekammerat.”

Voksenkontakt giver selvværdsboost
Særligt vigtigt er den kontakt med voksne, lejrene kan give udsatte børn og unge, mener Nicklas:

”De får lov at møde nogle voksne, der gider dem. Gider at lege med dem, gider at hygge med dem, gider at snakke med dem – hele døgnet rundt. Det giver dem en tryghedsfølelse og et selvværdsboost.”

Mathias på 10 var også med på lejren. Og han er allerede klar på at tage med igen:

”Det allerbedste ved at være på sommerlejr er, at du møder så mange nye venner, der bare gerne vil lege med dig, fordi de også synes, det er dejligt at møde en, hvor man får sådan en dejlig følelse af, at ’Så vil jeg bare sygt gerne med næste år’!”

Mathias og Emma er nogle af de mange hundrede børn, der hvert år kommer på ferie sammen med Red Barnet. Men behovet er meget større. Når du samler ind til Red Barnets landsindsamling den 2. september, er du med i kampen for, at endnu flere udsatte børn i Danmark kan få en god sommer.

Kort om Red Barnets ferielejre:

Sidste år kom flere end 650 børn og unge samt forældre på ferie sammen med Red Barnet. Red Barnet arrangerer godt 25 lejre årligt for børn og familier, der ikke ellers ikke har mulighed for at komme på ferie. Red Barnets lejre planlægges og afholdes af frivillige, der får uddannelse og rådgivning af Red Barnet.

Sådan gør du en forskel som indsamler

En gennemsnitsindsamler indsamler ca. 1.000 kroner i sin bøtte. For de penge kan Red Barnet give 10 udsatte børn 1 dags ophold på ferielejr inkl. kost og logi.

Tilmeld dig som indsamler

Vi samler ind til børn i nød søndag den 2. september 2018. Lige nu er der brug for indsamlere over hele landet.

Tilmeld dig her
">