Landsindsamling d. 1. september 2019

Ingen børn skal stå alene

Pengene fra årets landsindsamling vil blive brugt, hvor de gør størst forskel for udsatte børn – både i Danmark og ude i verden. Ude i verdens konfliktområder vil pengene bl.a. være med til at sikre livsvigtig medicin, vand og mad til børn på flugt fra de voksnes krig. Og her i Danmark vil pengene bl.a. være med til at hjælpe børn og unge, der bliver mobbet eller krænket på nettet.

Til kamp mod krænkelser og mobning på nettet – og du kan gå med!

Årets landsindsamling sætter særligt fokus på kampen mod mobning og krænkelser blandt børn og unge på nettet. Hver eneste dag bliver børn og unge udsat for mobning på nettet, og nogle gange går det helt galt, når private og dybt krænkende billeder og videoer bliver delt. Faktisk har danske unge en trist europarekord, når det handler om at mobbe hinanden i cyberspace. Det er en udvikling, vi sammen skal vende!

For mobning på nettet rammer lige så hårdt som mobning i skolegården. Med blot et enkelt klik kan et ungdomsliv være ødelagt. I Red Barnet bliver vi dagligt kontaktet af fortvivlede unge, der har fået delt intime billeder eller videoer mod deres vilje. De fortæller om søvnløse nætter, hvor de græder sig i søvn - bange for, hvad morgendagen bringer i skolegården og på de sociale medier. Men ingen børn skal stå alene i den situation, og derfor kæmper vi i Red Barnet for at nå ud til endnu flere udsatte og sårbare børn og unge.

Tak fordi du er med. For ingen børn skal stå alene.

Red Barnet går til kamp mod krænkelser og mobning på nettet - og 1. september kan du gå med.

Når du melder dig som indsamler, melder du dig samtidig ind i kampen mod et af de største problemer, børn og unge i Danmarks står over for netop nu. Med landsindsamlingen den 1. september 2019 vil vi sammen med dig bekæmpe mobning, krænkelser og overgreb blandt børn og unge på nettet.

 

Video: Hvorfor skal du samle ind?

Der sidder i gennemsnit et barn eller ung i hver folkeskoleklasse, som har været udsat for krænkelser på nettet. Klik på videoen og hør Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen fortælle, hvorfor hun synes, at det er en god idé at samle ind.

Kampagne hjælper unge, der har været udsat for en digital sexkrænkelse

Red Barnets kampagne ’Et øjeblik for dig – et ungdomsliv for mig’ skal for at øge kendskabet til rådgivningen SletDet og opfordre unge til at sige fra over for krænkelser på nettet.

Klik på billedet og se kampagnevideoen.

Dine skridt sætter fodspor i børns liv

Pengene går til at hjælpe de mest udsatte børn – både i Danmark og ude i verdens konfliktområder. Se vores korte lille video, der fortæller om nogle af de børn, som pengene fra sidste års landsindsamling har været med til at hjælpe. 

Se video her

Video: Anitas historie

Anita er en af de alt for mange børn og unge, der har oplevet at få delt et billede mod sin vilje. Klik på billedet og se Anitas historie.

 

Video: Hjælp os med at stoppe digital mobning og krænkelser

Pengene fra årets landsindsamling går blandt andet til at bekæmpe krænkelser og mobning på nettet. Med din støtte kan Red Barnets SletDet-rådgivning nå ud til flere børn og unge. Rådgiverne i SletDet er uddannede i at kunne lytte og besvare spørgsmål fra børn og unge, som har haft ubehagelig oplevelser på nettet.

Klik på billedet og hør vores rådgiver Mai fortælle, hvordan SletDet gør en forskel.

Du kan hjælpe de børn og unge, der bliver krænket på nettet

Børn og unge oplever alt for ofte at blive truet og afpresset til at dele nøgenbilleder, og at deres private billeder bliver delt, uden de har givet lov. Med din hjælp som indsamler kan vi hjælpe endnu flere af de børn og unge, der fortvivlede kontakter SletDet.

Klik på billedet og læs om de henvendelser, SletDet modtager.