Det går pengene til

se hvordan din indsats gør en forskel

Foto: Lei Tapang/Red Barnet

Gå forrest for verdens udsatte børn – meld dig som indsamler 

Vær med til at hjælpe børnene, når Red Barnet samler ind søndag d. 6. september

Coronaen har kastet verden ud i den største sundhedskrise i mere end et århundrede.  Sundhedssystemer er kollapset, og det kan koste 6.000 børn livet hver eneste dag, fordi de ikke kan få mad, vaccinationer og lægehjælp. Endnu flere børn kommer til at leve i ekstrem fattigdom. Endnu flere vil sulte. Mere end nogensinde før er der brug for, at DU går i front for børnene.

Overalt på kloden kæmper millioner af piger og drenge for at overleve og udfolde deres potentiale i en hverdag præget af fattigdom, fejlernæring, smitsomme sygdomme, klimaforandringer, naturkatastrofer, krig og konflikt. Den kamp er særdeles svær for et lille barn. Med udbruddet af corona er den blevet noget nær umulig.

For mens det tyder på, at børns helbred i mindre grad bliver direkte påvirket af COVID-19, har pandemien katastrofale konsekvenser for børns adgang til mad og sundhedsydelser, for deres sikkerhed og skolegang. Med andre ord for børnenes basale rettigheder.

En hel generation risikerer at blive tabt på gulvet!
Hvis ikke vi gør noget nu, vil det endnu en gang blive denne verdens allermest sårbare, som betaler den højeste pris, når katastrofen rammer. Hvis ikke vi handler, kan coronaen på rekordtid smadre de enorme fremskridt, det har taget årtier for verdens børn at tilkæmpe sig.

Det må ikke ske! Derfor skal vi sætte ind nu, hvis vi skal indhente det tabte og undgå, at børnenes rettigheder bliver bombet tilbage til start!

Vi skal løfte i fællesskab
Hvis der er kommet noget positivt ud af COVID-19, så er det, at vi har oplevet, hvor stor en forskel, vi reelt kan gøre, når vi løfter i fællesskab. Vi har set, at vi kan udrette mirakler, hvis vi er nok, der står sammen. Vi har prøvet at ofre noget for at holde hånden under andre mennesker, som befinder sig i en sårbar position.

Nu skal vi løfte igen. Sammen skal vi hjælpe verdens mest udsatte børn, inden coronaen river tæppet væk under dem og skubber en hel generation ud over kanten. Vi må ikke forholde os passive nu. Det er nu, vi skal vise børnene, at vi er der for dem, når de har allermest brug for os!

Du kan være med til at redde, beskytte og styrke børnene
Vi kæmper for børnene i verdens mest skrøbelige og fattige lande. Men vi kan ikke gøre det uden din hjælp.

Vær med i Red Barnets landsindsamling 2020! Sammen kan vi hjælpe børnene. Redde dem, beskytte dem, styrke dem – kæmpe for deres rettigheder og for de fremskridt, de har opnået gennem de sidste tredive år. Fremskridt, som nu risikerer at blive lagt i ruiner.

Så langt rækker din indsats, når du samler ind for Red Barnet 

En indsamler får i gennemsnit 1.000 kroner i bøtten. Nedenfor kan du se eksempler på, hvor stor en forskel, du reelt kan gøre for børnene med det beløb: 

  • For 1.000 kroner kan vi give livredende vaccinationer mod mæslinger, tuberkulose, polio og Hepatitis B til 13 børn. 
  • For 1.000 kroner kan vi sikre mad til en uges livreddende behandling af 20 akut underernærede børn. 
  • For 1.000 kroner kan vi sikre rent drikkevand til 27 børnefamilier i en hel måned. 
  • For 1.000 kroner kan vi købe skoletasker fyldt med fx bøger, skriveredskaber m.m. til 11 børn. 

Det kæmper vi for

Coronaen kan på rekordtid smadre de enorme fremskridt, det har taget årtier for verdens børn at tilkæmpe sig: 

  • I dag overlever 50% flere børn under 5 år i forhold til i 1990. 
  • Vaccinationsprogrammer har bidraget til, at antallet af børn, som dør af sygdomme, der kan forebygges, er faldet med 60% siden 1990.  
  • Antallet af børn, der er hæmmet i deres vækst, fordi de har gennemlevet perioder med sult, er faldet med en tredjedel siden 1990.
  • Antallet af mennesker, som har adgang til rent drikkevand, er steget med 1,8 milliarder siden 2000 – og har aldrig været højere. 
  • I 2000 var der 100 millioner børn, som ikke gik i skole. Før Corona var det tal faldet til 59 millioner. 

Sådan rammer coronaens eftervirkninger verdens udsatte børn

• Vacciner: Kampen mod corona-virus trækker ressourcer væk fra andre sundhedsindsatser som eksempelvis fødselshjælp og vaccineprogrammer. Det kan potentielt koste 6.000 børn livet hver eneste dag over de næste seks måneder – alt i alt 1,2 millioner børn.

• Sult: Den nedlukning og økonomiske tilbagegang, som er fulgt i kølvandet på COVID-19, har på dramatisk vis forringet millioner af menneskers mulighed for at forsørge sig selv og deres familier og betale for helt basale fornødenheder så som mad og vand. Det anslås således, at krisen vil kunne fordoble antallet af mennesker, der sulter – fra 130 millioner i 2019 til 265 millioner i 2020.

• Sundhedsvæsner: De fattigste landes sundhedsvæsner er i forvejen pressede og skrøbelige. Kampen mod corona-virus presser dem yderligere, skaber brud på forsyningskæder samt mangel på finansielle og menneskelige ressourcer.
• Helbred: Besøg på sundhedsklinikkerne er faldet under lockdown på grund af udgangsforbud, mangel på transportmuligheder samt frygt for at gå til lægen og risikere spredning af smitten.

• Fattigdom: Den økonomiske krise kan skubbe antallet af fattige børn i verden op over 672 millioner inden årets udgang – en stigning på 15% eller 86 millioner børn.

• Børneægteskaber: Corona-krisen risikerer at få antallet af børneægteskaber til at eksplodere, fordi millioner af børn kastes ud i fattigdom – og når fattigdommen vokser, så vokser risikoen for børneægteskaber også. Det kan have katastrofale konsekvenser for især unge pigers fremtidsudsigter.

• Skolelukninger: Før corona-krisen gik 9 ud af 10 børn her i verden i skole. Virusudbruddet fik det tal til at styrtdykke til 1 ud af 10. På verdensplan er 1,57 milliarder børn berørt af skolelukninger. Den økonomiske krise kan gøre mange fattige familier så desperate, at de ser sig nødsaget til at bruge de hjemsendte børn som arbejdskraft, eller gifte dem bort. Det øger risikoen for, at børnene aldrig kommer tilbage til skolen igen.

4. maj 2020

75 år for verdens børn

I år er det 75 år siden, at Red Barnet blev grundlagt i Danmark. I 75 år har vi kæmpet for at gøre en forskel for de børn, som har allermest brug for hjælp – herhjemme og ude i verden. Det arbejde har kun været muligt på grund af den overvældende støtte og opbakning, vi op igennem tiden har fået fra helt almindelige danskere. Særligt den ene dag om året, hvor vi samler ind fra dør-til-dør. Se vores video om 75 år for verdens børn

 

16. april 2020

Coronasmitte kan få fatale konsekvenser i verdens kriseområder

I disse dage og uger spreder coronavirussen sig med voldsom hast. I verdens konfliktområder som f.eks. Syrien og Yemen, hvor mange børn lever i overfyldte lejre med begrænset adgang til sundhedsydelser, sanitet og vand, kan virussen få fatale konsekvenser. Og på langt sigt vil der blive brug for en enorm indsats for at bringe børn og samfund på fode igen. Pengene fra Red Barnets landsindsamling vil blandt andet gå til arbejdet i verdens største humanitære kriser, der nu risikerer at blive forværret af smitten. Læs mere om arbejdet med at bekæmpe Coronasmitte i kriseområder

 

10. marts 2020

Kampene eskalerer i Syrien - 6 millioner børn er på flugt

Over halvdelen af Syriens befolkning har måttet forlade deres hjem, og omkring 6 millioner af dem er børn. Yderligere 900.000 er flygtet siden december 2019. Siden 2011, hvor konflikten startede, har Red Barnet samlet næsten 77 mio. kr. ind ved de årlige landsindsamlinger, der bl.a. er gået til arbejdet i og omkring Syrien. Igen i år går pengene fra indsamlingen bl.a. til at hjælpe børn, der er berørte af krige og konflikter. Læs mere om krigen i Syrien

Skolebørn i Syrien

1. marts 2020

Hvert 6. barn lever i krigs- eller konfliktramt område

Ny rapport fra Red Barnet viser, at 415 millioner børn lever i krigs- og konfliktramte områder, og at antallet af alvorlige krænkelser og overgreb mod børn i konfliktområder er mere end fordoblet de seneste ti år. Pengene fra Red Barnets landsindsamling er blandt andet med til at sikre skolegang, nødhjælp og beskyttelse til børn, der er ramt af krig. Læs mere om børn i konfliktområder 

Ghazal - barn fra Afghanistan

23. januar 2020

Video: Dine skridt sætter fodspor i børns liv

Ved sidste års landsindsamling blev der samlet 8,4 millioner kroner ind til børn i nød. Se vores korte lille video, der fortæller om nogle af de børn, som pengene fra landsindsamlingen 2019 har været med til at hjælpe.

Værd at vide som indsamler

Her finder du svar, på de mest stillede spørgsmål.

Værd at vide som indsamler

Læs mere om vores arbejde

Vi kæmper for at give børn et bedre liv i Danmark og i resten af verden. Tak fordi du er med.

Vores arbejde

Meld dig som indsamler

Meld dig som indsamler her. Så sender vi indsamlingsbøtten til dig i god tid inden indsamlingen.

Meld dig som indsamler her

Kontakt os

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. Ring til os på tlf. 3524 8500 eller skriv til landsindsamling@redbarnet.dk