Lungebetændelse skal ikke være en dødsdom!

Du kan være med til at redde børn som Jackson

Jonathan Hyams / Save the Children

Lungebetændelse skal ikke være en dødsdom! Du kan være med til at redde børn som Jackson

Hvert 30. sekund dør et barn af lungebetændelse.
Du kan deltage i kampen mod sygdommen nu! Støt Red Barnet med et fast beløb og vær med til at redde børneliv hver eneste måned.

Så langt rækker et fast bidrag på 342 kr. om måneden

  • icon
    Tøj og tæpper
    Tøj og tæpper til at holde to nyfødte babyer varme.

Jackson fra Kenya er tre år gammel og ramt af alvorlig lungebetændelse. Han har høj feber og er ude at stand til at spise. Jacksons mor, Maximilia, har båret ham i flere timer for at få ham frem til hospitalet. Hun har allerede mistet ét barn på grund af lungebetændelse. Sammen med dig kæmper Red Barnet for, hun ikke skal miste et til.

At få lungebetændelse burde ikke være en dødsdom. Lungebetændelse kan både forebygges og behandles. Alligevel er lungebetændelse suverænt den sygdom, som stjæler flest børneliv. Hvert år dør over en million børn af lungebetændelse på verdensplan. Det er mere end malaria, mæslinger og diarré – sammenlagt.

SMS MEDICIN til 1912 nu og giv antibiotika til 50 børn med lungebetændelse. Det koster 99 kr.

Du kan være med til at stoppe lungebetændelse inden 2030

Lidelserne, som et barn ramt af lungebetændelse må gennemgå, er ufattelige. Sygdommen sætter lungerne ud af funktion, fylder dem med væske og gør hvert åndedrag til en lidelse. Mange børn dør af ren udmattelse. Andre overlever men med permanente skader på hjerne og kropsvæv, fordi de ikke har kunnet optage ilt nok.

Red Barnet har en ambition om, at intet barn under fem år skal dø af sygdomme, der kan forebygges, når vi når 2030. Du kan hjælpe os med at nå den ambition. Du kan være en del af kampen. Støt vores arbejde og vær med til at redde liv.

”I dag har jeg reddet et liv”

Sygeplejersken, der er med til at behandle Jackson, hedder Jedidah Onyango. Hun har selv et barn, der er blevet hjerneskadet på grund af lungebetændelse. Sammen med Red Barnet arbejder hun for at bekæmpe sygdommen og redde liv:

”Det sværeste ved mit job er at se et døende barn, jeg ikke længere kan hjælpe. Du har gjort dit bedste, men du mister alligevel barnet,” siger hun. Til gengæld er hun heller ikke i tvivl om, hvad det bedste er: ”Når et barn, som mor og far har mistet håbet om at få tilbage, pludselig får det bedre. Så tager jeg hjem og føler, at ’I dag har jeg reddet et liv’,” fortæller Jedidah.

SMS MEDICIN til 1912 nu og giv antibiotika til 50 børn med lungebetændelse. Det koster 99 kr.

Vi kan ikke gøre det alene

Du kan også være med til at redde liv. Du kan være med i kampen for, at børn som Jackson ikke taber kampen til en sygdom, der er så nem at forebygge og behandle som lungebetændelse. Støt Red Barnet i dag. Sammen med dig giver vi børn vacciner, uddeler livsvigtig antibiotika og yder den nødvendige sundhedspleje. 

Kampen mod lungebetændelse kan vindes. Men børnene kan ikke gøre det alene. Du kan hjælpe allerede i dag.