GIV DIT BARN

VERDENS  BEDSTE

APRILSNAR

 

 

Illustration: Anton Ian Nielsen

Man må ikke lyve

-men nogle gange må man godt alligevel. Indimellem vælger vi at fortælle en løgnehistorie bare, fordi det er sjovt. Men det kan også være en effektiv måde at illustrere en bestemt pointe over for dit barn på.

I anledning af Sikker Internet Dag 2021 den 9. februar har vi lavet en hemmelig aprilsnarservice til forældre. At færdes sikkert på nettet handler blandt andet om ikke at tro på alt, hvad man ser - hvad enten det er bannerreklamer, youtube-videoer, emails eller venne-anmodninger på sociale medier. Nogle gange er det fake news og andre gange er det forskellige former for svindel.

Vi håber, at du vil prøve vores aprilsnarservice, som giver dig bud på sjove løgnehistorier om gaming og sociale medier, som du kan fortælle i anledning af 1. april. Det kan måske give anledning til en god samtale med dit barn om, hvordan man kan passe på ikke at blive snydt, når man er på nettet.

Sikker Internet Dag er dedikeret til at stille skarpt på internettet som et sikkert, kreativt og oplysende sted at være for børn og unge. Dagen markeres i dag i mere end 150 lande og er blevet fejret siden 2004. Årets Sikker Internet Dag har fokus på gaming, og dagen markeres i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik og HYDR esport.

Læs mere og se materiale fra Sikker Internet Dag 2021 til forældre og fagpersoner.

Illustrationer: Anton Ian Nielsen

Verdens bedste aprilsnar - tilmeld dig og få:

5 forskellige bud på en god aprilsnar

Vælg den historie der passer bedst din dit barns interesserer. Vi giver dig også lidt baggrund, så du kan virke mere overbevisende.

Sådan fortæller du en overbevisende løgnehistorie

Red Barnets seniorrådgiver i børns digitale liv og løgnekekspert Jon K. Lange giver gode råd til, hvordan du fortæller en overbevisende løgn.

Sådan taler du om snyd og svindel med dit barn

Få tre forslag til, hvordan du kan få en god samtale om svindel og sikkerhed på nettet 

Dreng aprilsnar

Ja tak, jeg vil gerne have verdens bedste aprilsnar

Tilmeld dig herunder. Så får du en mail eller en sms den 31. marts kl 18.00 med alt, hvad du behøver at vide for at lave den perfekte aprilsnar. Aprilsnarene vil kun være tilgængelige for dem, der har tilmeldt sig.

Hvis du gerne vil have aprilsnar sendt som både email og sms, så skal du huske at opgive begge dele herunder.  


I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordningog dels efter den danske persondatalov. Læs mere om 
dine rettigheder,  vores databehandling og persondatapolitik.