Seksuelle krænkelser mod børn

Seksuelle krænkelser og overgreb mod børn

Internettets anonyme chatsteder er et godt sted at møde andre. Chat lægger op til åbenhjertige ”samtaler”, og anonymiteten giver mulighed for at snakke om ting, man ikke kan tale med familie og venner om. Desværre er der nogle unge og voksne, der misbruger chatstederne og krænker andre seksuelt.

Former for seksuelle krænkelser

Seksuelle krænkelser kan gå fra sproglig chikane til alvorlige seksuelle overgreb:

  • Sproglig seksuel chikane er for eksempel, hvis en person i chatten til en 12-årig pige skriver ”jeg knepper dig din lille luder.”
  • Blufærdighedskrænkelse er for eksempel, hvis en person i chatten får lokket en 14 årig til at gå på webcam, og dér viser sig at være en voksen mand, der sidder og onanerer.
  • Cybersex er for eksempel, hvis en person på chatten presser en helt ung pige til at tage tøjet af på webcam eller skrive om seksuelle fantasier.
  • Seksuelle overgreb er, hvis en seksuel krænker kontakter et barn på et chatsted og manipulerer barnet til at mødes og dér presser barnet til seksuelle aktiviteter. Det kaldes grooming

Blufærdighedskrænkelse og cybersex kan være en meget voldsom oplevelse for barnet eller den unge. Ansvaret ligger altid og udelukkende hos den ældre person, som kan straffes ifølge forbud mod blufærdighedskrænkelse. Læs mere om lovgivningen.