Hvad er phishing?

Phishing på internettet

Phishing er et internetfænomen, som går ud på at franarre internetbrugere deres identitet på internettet. Som regel sker det med henblik på at få fat på kreditkort- eller netbankoplysninger.

Phishing-metoder

Som regel sker phishing ved, at man modtager en falsk e-mail, der ser ud til at komme fra ens arbejdsplads, bank, forsikringsselskab eller en anden afsender, der virker troværdig. I e-mailen bliver man opfordret til at sende personoplysninger, numre på betalings- og kreditkort, brugernavn og password, kontonumre, cpr-numre, pinkoder eller lignende tilbage til afsenderen i en mail. Ofte forsøger afsenderen også at lokke brugeren til at klikke på et link. 

En anden phishing-metode er, at en person lokkes til at opgive sine personlige oplysninger på et falsk website eller i en chat over eksempelvis Skype eller Facebook.

Phishing kan også ske over telefonen, hvor man bliver ringet op af en, der fortæller, man har vundet i en konkurrence. For at modtage sin præmie skal man opgive forskellige personlige oplysninger samt bank- og kontooplysninger.