Hvad er mediestress?

Mediestress er en betegnelse for det konstante pres, mange føler i hverdagen på grund af de utallige og allestedsnærværende medier.

Nogle føler, at medierne presser sig på og konstant kræver ens opmærksomhed. Det kan være svært at sige fra og slukke for computeren, tv’et, telefonen, TwitterFacebook og alle de andre medier, fordi man hurtigt kan føle, at man går glip af en masse nødvendig information.

Denne problematik mellem at ville være til stede hele tiden, men at man ikke er i stand til at følge med i alt, hvad der sker, kaldes mediestress. Medierne stresser så at sige brugeren.

Børn, unge og mediestress
Børn og unge kan komme i kontakt med deres venner døgnet rundt, for på sociale medier kan man være tilgængelig konstant. Det er godt, at børn og unge kan holde kontakten med vennerne. Men det kan også være et problem, hvis den online tilgængelighed kommer til at fylde for meget. Det kan eksempelvis være fordi, barnet eller den unge er bange for at overse eller misse noget fra vennerne.

Brug af mange forskellige medier på samme tid kan medføre, man har svært ved at holde fokus. Det kan også svække hukommelsen og forringe evnen til hurtigt at skifte aktivitet.