Hvad er en app?

Apps og applikationer

App er en forkortelse for ordet 'applikation'. Applikation er et miniprogram, man kan downloade til sin smartphone og computer. En app er designet til, at brugeren hurtigere og lettere kan udføre en enkelt, specifik handling eller flere handlinger inden for samme emne.

Nogle apps koster penge at downloade eller anvende, andre apps er gratis.

Læs mere om, hvordan du kan sørge for, at dit barn ikke kan bruge penge i en app uden din tilladelse. 

Mobilapplikationer

Mobilapplikationer, eller bare 'mobilapps', kan bruges til hurtigt at tilgå en service som for eksempel Twitter, Facebook, DMI Byvejret, Snapchat og Instagram fra en smartphone. Mobilapps er ofte små videns-, service- eller underholdningsprogrammer.

Eksempelvis kan man downloade en radio-app til sin smartphone, der gør det muligt at vælge mellem og høre forskellige radiokanaler. Et andet eksempel er den type apps, mange løbere brugere på deres smartphone til blandt andet at opmåle og tage tid på løbeturen.

Man downloader typisk mobilapps til iPhones gennem AppStore. Til Androidtelefoner kan man downloade apps fra Play-butikken. 

Computerapplikationer

Computerapplikationer er hjælpeprogrammer til computeren, der ligesom mobilapplikationer hjælper brugeren med at gennemføre specifikke opgaver eller handlinger. Eksempelvis er webbrowsere (Safari, Chrome, Edge med videre) computerapplikationer, der hjælper brugeren på internettet.