Over 36 millioner børn
er på flugt

Vi hjælper og beskytter dem

Over 36 millioner børn er på flugt Vi hjælper og beskytter dem

255 kroner svarer til, at vi kan give tre familier på flugt en presenning til at bygge husly

Børn flygter fra krig, konflikt og katastrofer 

Antallet af flygtninge og internt fordrevne er fordoblet på bare 10 år, og i år rundede antallet 100 millioner.

De flygter fra krige som den i Ukraine. Fra tørke og oversvømmelser som dem på Afrikas Horn. Og fra en hverdag, der er blevet revet fra hinanden, som for tusindvis af familier i Afghanistan.

Sådan hjælper vi børnene

Flugt kan give traumer

og ar på sjælen

Børn på flugt kan have været udsat for voldsomme oplevelser, som giver dem ar på sjælen. Flere har mistet familiemedlemmer undervejs, mens andre har set mennesker dø.

14-årige Tomal

Cox Bazar

“Jeg lærer så meget her. For eksempel har jeg lært, at vi børn har rettigheder”

- Tomal, 14 år, børnevenligt område i flygtningelejr, Cox Bazar.

Psykosocial støtte

frirum fra kaos

Sammen med lokale partnere opretter vi eksempelvis børnevenlige områder i flygtningelejrene. Her kan børnene lukke omverdenen ude for en stund og blot få lov til at lege og lære.

Når børn flygter, er det oftest på grund af en konflikt eller katastrofe, som gør det umuligt for dem at blive i deres hjemby. Mange er nødsaget til at flygte fra den ene time til den anden og har derfor kun lige fået det tøj med, som de i forvejen havde på.

Udover at uddele tøj, mad, tæpper og presenninger, så børnene og deres familier kan få husly, fokuserer vi derfor også på børns mentale helbred.

Med psykosocial støtte hjælper vi blandt andet børn på flugt med at:

 • Bearbejde deres voldsomme oplevelser og mareridt
 • Opbygge og styrke deres selvtillid og selvværd
 • Søge trøst, når de eksempelvis har brug for et kram eller et lyttende øre
 • At passe på sig selv i et liv fyldt med kaos

I 2021 nåede vi på verdensplan ud til over 340.000 børn med psykosocial støtte

Uddannelse uanset hvad

Vi arbejder for, at alle børn lærer uanset, hvem de er, og hvor de er. Skolegang er en vigtig ramme for, at børnene kan fornemme, at der er en vej tilbage til hverdagen - også selvom de stadig befinder sig midt i kaosset. Vi opretter sikre områder, hvor børn kan fortsætte deres skolegang og uddeler skolematerialer, så børnene kan lære og finde ro i den turbulente tilværelse, de befinder sig i. Her kan de genoptage deres læring og finde ro til at bearbejde det, de har oplevet.

Vi tager imod mennesker på flugt i Danmark

Her i Danmark tager vi sammen med vores mange frivillige imod de børn og familier, som er flygtet fra krig eller katastrofer.

 • Til de helt små børn
  Vores lokalforeninger rundtom i Danmark tilbyder en række aktiviteter til de børn og familier, som kommer til Danmark fra krig og katastrofer.
  Det er blandt andet småbørnsklubber, hvor de helt små børn kan genfinde kontakten til deres forældre efter flugten til Danmark.
  Og det er kreative frirum og udflugter, hvor børn og unge gennem positive oplevelser kan bearbejde de voldsomme oplevelser, de har været igennem.
 • Til skoler og institutioner
  Vi hjælper fagpersoner, forældre og elever med at tage godt imod børn, der er flygtet fra krig og katastrofer.
  Det gør vi blandt andet med undervisningsmaterialet Forskellige Sammen og med gratis træningssessioner for fagpersoner, der er i kontakt med børn med flygtningebaggrund.
 • Til fagpersoner og frivillige
  Vi driver hjemmesiden taggodtimod.dk, som indeholder en lang række råd og information for alle, der er i kontakt med børn og familier med flygtningebaggrund.
 • Til de familier, der mangler alt
  Vores frivillige over hele Danmark uddeler gavekort til familier, som er flygtet til Danmark. Med gavekortet kan de forsyne sig med tøj, babyudstyr og legetøj i en af vores genbrugsbutikker.
  Gavekortet deles også ud til økonomisk trængte familier i Danmark. Du kan være med til at give børn, der er flygtet til Danmark, en god start i Danmark netop det ved at købe vores Velkomstpakke.

Så langt rækker pengene

489 kroner

Støt med 489 kr.

489 kroner svarer til, at vi kan give en familie på flugt fra konflikt eller oversvømmelse mad i en måned i eksempelvis Yemen

255 kroner

Støt med 255 kr.

255 kroner svarer til, at vi kan give tre familier på flugt en presenning til at bygge husly

140 kroner

Støt med 140 kr.

140 kroner svarer til, at vi kan give to børn psykosocial støtte som en del af aktiviteterne i et børnevenligt område i tre måneder i eksempelvis Ukraine