En sommer i fællesskabet

Hjælp børnene med at komme på ferie!

En sommer i fællesskabet Hjælp børnene med at komme på ferie!

Børnene har brug for din hjælp
Støt nu og giv børn fra fattige og ressourcesvage familier gode sommerminder
Støt nu og giv børn fra fattige og ressourcesvage familier gode sommerminder

Så langt rækker din støtte på 300 kr.

  • icon
    3 overnatninger på ferielejr
    Tre udsatte børn kan få en dags ophold på ferielejr inkl. kost og logi

Du kan give udsatte børn gode sommerminder

Danmarks skolebørn holder ferie. Men mange kommer fra udsatte familier, hvor der ikke er råd til rejser eller udflugter. Hjælp os med at give børnene nogle dejlige dage på vores sommerlejre, så de også kan dele ferieminder, når de mødes med deres klassekammerater igen i august!

Antallet af fattige børn i Danmark er rekordhøjt. Hele 64.500 piger og drenge lever netop nu i fattigdom her i landet. Og en barndom i fattigdom – selv i et rigt samfund som det danske – kan have store konsekvenser.

Børn fra fattige familier bærer ofte rundt på en følelse af at være anderledes og forsøger at skjule familiens økonomi for omverden. Typisk har disse børn ikke samme muligheder for at deltage i sociale aktiviteter, ferier og fritidstilbud som andre børn og unge. Det kan føre til social isolation, mindsket trivsel og dårligere resultater i skolen.

Derfor har Red Barnet brug for din støtte. Sammen med dig giver vi oplevelser til dårligt stillede børn og hjælper dem med at blive en del af et fællesskab.

SMS FERIE til 1220 og støt med 100 kr. For de penge kan vi give et udsat barn 1 dags ophold på ferielejr inkl. kost og logi.

Hvert år arrangerer vi ferielejre for udsatte børn rundtomkring i Danmark. Nogle ferielejre er kun for børn eller teenagere, mens andre er for både børn og forældre. Fælles for alle ferielejrene er, at de giver børnene nogle gode minder, de ellers ikke ville få. De klatrer i træer, maler, tegner, tager på udflugter i skoven eller på stranden. De møder frivillige, der brænder for at give dem nogle gode oplevelser, og de får masser af nye venner.

Ingen børn går hjem uden en ny legekammerat

I 2017 afholdt Red Barnet en sommerlejr på Sydfyn. Her var 10-årige Emma glad for at være med. Hun har fået masser af nye venner. Og så har hun fået et afbræk fra en sommer, der ellers ikke ville byde på mange spændende oplevelser, fortæller hun: 

”Ellers skulle jeg bare have været derhjemme. Og det er ikke særlig sjovt.”

Lejrleder Nicklas er da heller ikke i tvivl om lejrenes positive effekt:

”Jeg ser nogle børn, der er meget generte og usikre, når vi starter lejren. Men de falder meget hurtigt ind i nogle nye venskaber og relationer. Og jeg ser ingen børn, der går herfra uden at have fået en ny ven eller legekammerat.” 

Voksenkontakt giver selvværdsboost

Særligt vigtigt er den kontakt med voksne, lejrene kan give udsatte børn og unge, mener Nicklas:   

”De får lov at møde nogle voksne, der gider dem. Gider at lege med dem, gider at hygge med dem, gider at snakke med dem – hele døgnet rundt. Det giver dem en tryghedsfølelse og et selvværdsboost.”

Mathias på 10 var også med på lejren. Og han er allerede klar på at tage med igen:

”Det allerbedste ved at være på sommerlejr er, at du møder så mange nye venner, der bare gerne vil lege med dig, fordi de også synes, det er dejligt at møde en, hvor man får sådan en dejlig følelse med, at ’Så vil jeg bare sygt gerne med næste år’!” 

Red Barnet er hvert år med til at sikre, at mange hundrede børn kommer på ferie. Men behovet er meget større. Du kan være med i kampen for, at endnu flere udsatte børn i Danmark får en god sommer. 

SMS FERIE til 1220 og støt med 100 kr. i dag. For de penge kan vi give et barn som Emma eller Mathias et ophold på ferielejr.

Hjælp børn som Christina

Du kan være med i kampen for, at endnu flere udsatte børn i Danmark får en god sommer. SMS FERIE til 1220 og støt med 100 kr. For de penge kan vi give et udsat barn 1 dags ophold på ferielejr inkl. kost og logi.

Børn som Christina, som du kan møde her i videoen ovenfor.

På Red Barnets ferielejre får børnene nogle gode minder, de ellers ikke ville få. De klatrer i træer, maler, tegner, tager på udflugter i skoven eller på stranden. De møder frivillige, der brænder for at give dem nogle gode oplevelser, og de får masser af nye venner.


Støt med: 75 kr. 200 kr. 450 kr.

86 øre af hver krone går til børnene

Når du støtter Red Barnet, er du med til at hjælpe børn både i Danmark og i resten af verden. Du er med til at redde liv, yde nødhjælp og forebygge katastrofer. Du bidrager til bekæmpelse af vold, overgreb og mobning. Du hjælper med at sikre skolegang, opbygge fællesskaber og styrke børns modstandskraft.

Kun 7% af dit bidrag går til administration - herunder lønninger. Derudover går 7% til oplysning og indsamling. Resten – hele 86% – går direkte til børnene.