Tak for din opbakning
til børn i 2022

Tak for din opbakning til børn i 2022

For 389 kr. kan vi give en familie mad til to uger, tæpper og materialer til at sikre husly under en katastrofe samt vacciner mod livsfarlige sygdomme til et barn.

2022 har været et hårdt år for udsatte børn i Danmark og i verdens brændpunkter.

Men sammen med dig stod vi klar til at redde, beskytte og styrke børn, da krigen i Ukraine sendte chokbølger gennem det meste af verden. Da sultkrisen på Afrikas Horn ramte millioner af børn. Da piger og drenge i Afghanistan kæmpede for deres overlevelse og rettigheder. Og da børnefamilier i Danmark blev presset til det yderste af de stigende priser.

Sammen skaber vi positive forandringer for børn. Tak, fordi du er med os!

Se filmen, og dyk ned i tallene, der viser, hvilke forandringer vi har skabt for børn herhjemme og ude i verden.

Så mange børn og familier har vi nået med vores katastrofeindsatser. Vi kan ikke stoppe en krig eller forhindre en naturkatastrofe, men vi kan forebygge og mindske konsekvenserne, så børn ikke blot overlever. De skal leve, lege, lære og være trygge. Det kæmper vi for! 

Så mange børn har vi nået med uddannelsesaktiviteter. På verdensplan går 250 mio. børn ikke i skole. Særligt for børn i kriseramte lande kan uddannelse være afgørende for deres fremtid. Derfor kæmper vi for børns ret til skolegang og uddannelse. 

Så mange børn i Danmark har vi hjulpet gennem aktiviteter som familieklubber og lejre. I år har det været særligt svært at være et barn, der lever i fattigdom. Derfor har vi også givet en ekstra håndsrækning til de allermest trængte familier. 

Så mange børn har vi nået med livreddende indsatser som blandt andet behandling mod akut underernæring i Somalia. Som en del af Afrikas Horn er Somalia hårdt ramt af mangel på mad som følge af blandt andet klimaforandringer og forsyningsproblemer på grund af krigen i Ukraine. 

Så mange børn har vi nået med livreddende indsatser, blandt andet med behandling mod akut underernæring i Afghanistan. Her, mere end et år siden Taliban overtog magten i landet, kæmper børnene en hård kamp mod fattigdom, sult og sygdomme. Vi kæmper for deres sikkerhed og tryghed. 

Så mange børn og familier, ramt af krigen i Ukraine, har vi nået siden februar i år. Udover akut nødhjælp har vi også hjulpet børnene med at bearbejde voldsomme oplevelser i børnevenlige områder og sørget for, at de kunne fortsætte deres læring og lege frit. 

Vores globale bevægelse startede for over 100 år siden. Gennem tiden har vi sammen med støtter som dig bidraget til en bedre verden ved at hjælpe over en milliard børn i Danmark og flere end 100 andre lande.

Børn i udsatte positioner har stadig brug for os. Særligt klimaforandringer udgør en af de største trusler mod børns mest basale rettigheder og fremtid.

Derfor arbejder vi ufortrødent videre med at redde, beskytte og styrke børn – hver dag – året rundt.

Tak for i år. Og rigtig godt nytår!