Ebola-epidemi i Afrika!

Støt kampen mod den livsfarlige sygdom

Ebola-epidemi i Afrika! Støt kampen mod den livsfarlige sygdom

Dit bidrag kan hjælpe børn, der har mistet alt
Dit bidrag kan hjælpe børn, der har mistet alt.

Så langt rækker et bidrag på 168 kr.

 • icon
  Hygiejnekit
  2 stk. hygiejnesæt, der bruges i behandlingen af ebola

Ebolaudbruddet i DR Congo har netop krævet sit dødsoffer nr. 2.000. Hundredvis af børn er døde, endnu flere er blevet ladt tilbage, udstødte og forældreløse. Du kan hjælpe børnene i kampen mod den livsfarlige sygdom!

Det ved vi om situationen NETOP NU:

 • Det skønnes, at 787 børn foreløbigt er smittet med ebola i DR Congo. Af disse er 527 døde
 • Det samlede dødstal er nu over 2.000 – ud af godt 3.000 smittetilfælde
 • Udbruddet har en dødsrate på 67%. Med andre ord dør to ud af tre, der bliver smittet 

Red Barnet har med øjeblikkelig virkning skruet op for vores indsats for at stoppe ebola i landene i det centrale Afrika. Sygdommen spreder sig med lynets hast, efterlader et spor af død og ødelægger liv, familier og lokalsamfund.

Vi kæmper, alt hvad vi kan for at inddæmme smitten og redde de børn, der er i fare. Men det er et kapløb mod tiden. Disse børn har brug for al den støtte, de kan få – og det kan du være med til at give dem!

Støt kampen mod ebola! Send et valgfrit beløb til MobilePay nr. 247744 For 84 kroner kan vi fx købe et hygiejnesæt, der bruges i behandlingen af den dødbringende sygdom. 

0

Ebola har store konsekvenser for børn
I Nordkivu i den østlige del af DR Congo oplevede 10-årige Adela, at en veninde, hun gik i klasse med, blev udstødt, fordi hendes mor døde af ebola. Veninden blev efter morens død testet positiv for ebola og sendt i behandling. Da hun blev rask og kom tilbage fra hospitalet, ville de andre børn ikke have noget med hende at gøre, fordi de frygtede at blive smittet.

Pigen blev altså ramt dobbelt: først havde hun mistet sin mor, og nu stod hun også uden venner, der kunne vise hende omsorg. ”Vi var bange for at lege med hende, og hun blev isoleret fra alle. Hun græd hver dag,” fortæller Adela.

Manglende oplysning er et problem
En stor udfordring i bekæmpelsen af ebola er uvidenhed. Red Barnet er til stede i DR Congo og oplyser om sygdommen, så børnene lærer at tage deres forholdsregler og skelne frygt fra fakta.

Adela deltog i et oplysningsseminar med Red Barnet, efter hendes veninde var blevet behandlet. ”Jeg lærte fra Red Barnet, at man kan undgå ebola ved at følge hygiejnereglerne og vaske hænder med sæbe hver dag.”

Den viden, Adela fik fra Red Barnet, gjorde det muligt for hende at være der for sin klassekammerat igen. Og hun fortalte de andre i klassen, at de ikke behøvede være bange for at lege med pigen.

I Red Barnet behandler vi dine personoplysninger dels efter den gældende EU persondataforordning og dels efter den danske persondatalov. Læs mere om dine rettigheder, vores databehandling og persondatapolitik. 

" class="video-module" data-video="">

Sådan bekæmper vi sammen ebola

Red Barnet er til stede og arbejder på højtryk for at hjælpe børnene. Din støtte spiller en afgørende rolle for, at vi bl.a. kan:

 • Opbygge kapaciteten på lokale sundhedsklinikker, så de bliver bedre i stand til at identificerer sygdommen og stoppe smitten
 • Undervise sundhedspersonale i at spotte ebola-tilfælde tidligt og henvise smitteramte til de rette klinikker
 • Tage ud på skoler og i lokalsamfund for at oplyse om ebola, behandling, symptomer og muligheden for at undgå smitte