Rekordmange børn i Danmark er fattige

Du kan være med til at give dem en plads i fællesskabet

Rekordmange børn i Danmark er fattige Du kan være med til at give dem en plads i fællesskabet

Giv et månedligt bidrag, der hjælper fattige børn i Danmark!
Du kan være med til at gøre en forskel for de piger og drenge, der har det allersværest.
Du kan være med til at gøre en forskel for de piger og drenge, der har det allersværest.

  • icon
    I vores oplevelsesklubber kan børn, der har det svært, få gode oplevelser, deres forældre ellers ikke har mulighed for at give dem

Antallet af fattige børn i Danmark har aldrig været højere. Det viser chokerende tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. På bare ét år er tallet steget med 12.000, så der nu er 64.500 piger og drenge, der lever i fattigdom her i landet. Det svarer til det samlede indbyggertal i hele Randers.


Udviklingen betyder, at der mere end nogensinde er brug for Red Barnets indsats i Danmark. Vi har flere end 60 lokalforeninger fordelt over hele landet, hvor de dårligste stillede piger og drenge kan få gode oplevelser, der hjælper dem med at blive en del af fællesskabet. Det drejer sig blandt andet om vores familieoplevelsesklubber, udflugter i naturen og julearrangementer.

SMS HJÆLP til 1912 og støt med 125 kr. 

Ferielejre giver selvværdsboost til børn, der har det svært
Et af årets højdepunkter er, når Red Barnet hver sommer arrangerer ferielejre for udsatte børn rundtomkring i Danmark. Nogle ferielejre er kun for børn eller teenagere, mens andre er for både børn og forældre. Fælles for alle ferielejrene er, at de giver børnene nogle gode minder, de ellers ikke ville få. De klatrer i træer, maler, tegner, tager på udflugter i skoven eller på stranden. De får nye venner, og de møder dedikerede og engagerede frivillige:

En af dem er lejrleder Nicklas. Han er ikke i tvivl om lejrenes positive effekt:

”Jeg ser nogle børn, der er meget generte og usikre, når vi starter lejren. Men de falder meget hurtigt ind i nogle nye venskaber og relationer. Og jeg ser ingen børn, der går herfra uden at have fået en ny ven eller legekammerat.”

Særligt vigtigt er den kontakt med voksne, lejrene kan give udsatte børn og unge, mener Nicklas:

”De får lov at møde nogle voksne, der gider dem. Gider at lege med dem, gider at hygge med dem, gider at snakke med dem – hele døgnet rundt. Det giver dem en tryghedsfølelse og et selvværdsboost.”

Hvert år griber hundredvis af udsatte børn og unge den mulighed, Red Barnet giver dem for at få en plads i fællesskabet. Desværre er behovet langt større. Du kan være med til at sikre, at endnu flere får chancen.

Giv et bidrag til vores arbejde i dag og hjælp nogle af de børn, der har det allersværest! 

86 øre af hver krone går til børnene

Når du støtter Red Barnet, er du med til at hjælpe børn både i Danmark og i resten af verden. Du er med til at redde liv, yde nødhjælp og forebygge katastrofer. Du bidrager til bekæmpelse af vold, overgreb og mobning. Du hjælper med at sikre skolegang, opbygge fællesskaber og styrke børns modstandskraft.

Kun 7% af dit bidrag går til administration - herunder lønninger. Derudover går 7% til oplysning og indsamling. Resten – hele 86% – går direkte til børnene.