Hjælp Danmarks fattige børn gennem den kolde vinter

Hjælp Danmarks fattige børn gennem den kolde vinter

Giv et bidrag, der varmer fattige børn i Danmark
Antallet af fattige børn i Danmark er rekordhøjt! Du kan være med til at give dem en god start på det nye år.

  • icon
    I vores oplevelsesklubber kan børn, der har det svært, få gode oplevelser, deres forældre ellers ikke har mulighed for at give dem

Rekordmange børn starter det nye år i fattigdom

Mens de fleste danskere går ind i 2019 efter en december fuld af hygge, gaver og overflod, må flere og flere børn klare sig igennem tilværelsen uden helt basale ting som tøj, der kan holde dem varme i de kolde vintermåneder. 

Det viser chokerende tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. På bare ét år er antallet af fattige børn i Danmark således steget med 12.000, så der nu er 64.500 piger og drenge, der lever i fattigdom. Det svarer til det samlede indbyggertal i hele Randers.

Udviklingen betyder, at der mere end nogensinde er brug for Red Barnets indsats i Danmark. Vi har flere end 60 lokalforeninger fordelt over hele landet, hvor de dårligste stillede piger og drenge kan få gode oplevelser, der hjælper dem med at blive en del af fællesskabet. Det drejer sig blandt andet om vores ferielejre, familieoplevelsesklubber og julearrangementer.

SMS HJÆLP til 1912 og støt med 125 kr. 

Jeg ved ikke, om det blev rigtig jul uden Red Barnet

Takket være støtte fra mennesker som dig kunne Red Barnet hjælpe en 16-årig pige fra en udsat familie med at opfylde et helt særligt juleønske for sine seks søskende. Hør vores frivilligkonsulent Jan Due fortælle den rørende historie i videoen herunder.

Red Barnets oplevelsesklub i Faxe afholdt op til julen et hyggeligt arrangement for familier, der har det svært i hverdagen. En af dem, der var med, er Sandra, der sammen med sine to børn er kommet i klubben i flere år: ”Jeg ville ikke ane, hvordan jeg ellers skulle give børnene de oplevelser, vi får her,” siger Sandra, der er kontanthjælpsmodtager og kæmper med angst efter et traume. ”Det gør noget ved ens samvittighed som mor, at mine børn også får mulighed for oplevelser,” siger hun og tilføjer: ”Jeg ved slet ikke, om det rigtigt blev jul, hvis ikke vi mødtes her.”

På dagen havde Red Barnet Faxe sørget for kage, vafler og saft. Der blev arrangeret sanglege og klippe-klistre-hygge, og så pakker klubben hvert år en pose til hver familie med adventsgaver. Gaverne er ting, familien skal være sammen om at bruge eller lave. Det styrker fællesskabet, og det gør en stor forskel, at hele familien får en adventsgave hver søndag op til jul. Noget, som mange af familierne ellers ikke ville have råd eller overskud til at købe.

Giv et bidrag til vores arbejde i dag og hjælp nogle af de børn, der har det allersværest! 

Vi er nu der, hvor det betyder, at forældre ikke kan købe varmt vintertøj og -støvler til deres børn. Hvor børn ikke kan være sikre på at få mad tre gange om dagen. Hvor børn må se på fra sidelinjen, mens deres jævnaldrende skolekammerater går til sport og har overskud til at udvikle sig i skolen. De ser kammerater, der glæder sig til julen med gaver, god mad og familiehygge, mens de selv bare håber, at julen hurtigt går væk igen, fordi de ikke har noget at glæde sig til. Det er simpelthen skandaløst.

”Alle forældre påvirkes jo af, hvis de ikke kan give deres børn ’det samme’ som alle andre børn. Her kan de få fyldt posen op med oplevelser og samvær – og det har ikke mindst værdi i december måned, hvor julehyggen helst skal brede sig,” siger Birgit Briks, der er leder for Red Barnet Faxe. ”Det er så givende at se, hvor lidt der nogle gange skal til for at gøre hverdagen lidt bedre for vores familier. Men jeg kunne godt ønske mig, at vi havde ressourcer og kapacitet til at byde mange flere velkommen – for det er der brug for.”

86 øre af hver krone går til børnene

Når du støtter Red Barnet, er du med til at hjælpe børn både i Danmark og i resten af verden. Du er med til at redde liv, yde nødhjælp og forebygge katastrofer. Du bidrager til bekæmpelse af vold, overgreb og mobning. Du hjælper med at sikre skolegang, opbygge fællesskaber og styrke børns modstandskraft.

Kun 7% af dit bidrag går til administration - herunder lønninger. Derudover går 7% til oplysning og indsamling. Resten – hele 86% – går direkte til børnene.