7 gode råd

til hvordan du kan hjælpe dit barn

til at håndtere skolernes lukning

DU ER IKKE ALENE. Som en af verdens førende eksperter inden for børneområdet tilbyder vi alle forældre samt skoler og foreninger, materialer og gode råd til, hvordan vi bedst muligt håndterer skolenedlukninger under corona-pandemien . Det er en meget speciel situation, og det er vigtigt, at vores børn ikke bliver alt for urolige og bekymrede, og at de stadig oplever en sammenhængende hverdag. Her er vores bedste tips til, hvordan I sikrer rammerne omkring dagen, så børnene ikke oplever utryghed. 

  1. SKAB RAMMEN. Giv børnene alderssvarende information, så de ved, hvad der foregår, og hvordan det vil påvirke dem. 
  2. HOLD DIG TIL RYTMERNE. At fastholde sengetider og tidspunkter for måltider hjælper børnene med at bevare deres daglige rytme og trygge rutiner. Skab også en genkendelig forskel på hverdag og weekender. Skab også en rytme i løbet af dagen, så børnene kan mærke, der er en plan for, hvordan dagen skal forløbe, og hvornår de skal lave hvad.
  3. MEDINDDRAGELSE I PLANER. Giv børnene en følelse af kontrol ved at involvere dem i den daglige beslutningstagen ved eksempelvis at lade dem vælge en aktivitet, rækkefølgen på aktiviteter, eller hvad de skal spise til frokost.
  4. BEVÆG JER. Det er vigtigt at bevæge sig og få daglig fysisk aktivitet ind i jeres hjemme-rutine – gå udenfor - sørg fx for at “frikvarterer” afholdes ude eller hold en dansefest i stuen.
  5. SPIS SUNDT. Det at bruge meget tid derhjemme kan føre til kedsomhed og bringe usunde spisevaner med sig. Vær opmærksom på kvaliteten af jeres mad og involver børnene i den sunde snack- og måltidsforberedelse.
  6. PRIORITÉR LÆRINGEN OGSÅ DEN SOCIALE LÆRING. Vidste du, at du er dit barns første og bedste lærer? Brug skolens materialer, bøger og læringshjemmesider og apps. Vær kreativ ved at omdanne hverdagsøjeblikke til hjerneopbyggende muligheder. Vigtigst af alt er dog at have det sjovt, mens I lærer og laver noget sammen!
  7. GIV DIG SELV EN PAUSE. Ingen af os er supermennesker, og børn er ikke tjent med fuldkommen nedkørte forældre, der prøver at nå det hele. Derfor skal forældre også passe på sig selv, for at de kan passe på deres børn.