Sådan klarer du

dit barns hjemmeskoling

Modelfoto: Ulrik Jantzen

Læs vores 5 råd til dig med børn, som er hjemsendt fra skole. Husk på, at ingen er supermennesker, og at det er vigtigere at dit barn får en god oplevelse, end at I når igennem hele pensum.

  1. Skab en ramme for hverdagen. Det kan virke uoverskueligt og skabe utryghed for både børn og deres forældre, når hverdagen nu igen er anderledes. Læg en plan for, hvordan og hvornår hjemmeskole skal foregå hos jer. Inddrag dit barn i planlægningen – fx ved at lade barnet vælge rækkefølgen på aktiviteter, eller hvad de skal spise til frokost. Det kan give dem en følelse af kontrol over eget liv og motivation til at efterleve planen. Det er også en god idé at holde fast i de rytmer, I har i hverdagen under normale omstændigheder. Fx ift. måltider, sengetider og overgang fra skoledag til fritid.

  2. Din relation til dit barn er vigtig. Det kan være nødvendigt, at du støtter dit barn i at fastholde koncentration og motivation for skolearbejdet. Mange børn vil også have brug for konkret hjælp til at gennemføre undervisningen. Det er vigtigere, at dit barn får en god oplevelse med hjemmeskole, end at det når igennem hele pensum. Hjemmeskole må ikke føre til store konflikter i familien.

  3. Sænk ambitionsniveauet. Ingen af os er supermennesker, og dit barn er ikke tjent med fuldkommen nedkørte forældre, der prøver at nå det hele. Derfor skal I passe på jer selv, så I kan passe på jeres børn.

  4. Støt op om det sociale. Det kan blive ensomt at være væk fra sine vante fællesskaber. Støt dit barn i at lave digitale aftaler med venner og klassekammerater. Det kan fx være et videoopkald eller et fælles spil.  

  5. Undervisning er skolens ansvar. Husk, at undervisningen er skolens ansvar – også selvom den foregår derhjemme. Hvis det er vanskeligt at få hjemmeskole til at fungere, så kontakt dit barns lærer eller pædagog og få en dialog om, hvordan I får det bedste ud af situationen. Du kan også kontakte klassens trivsels- eller kontaktforældre, hvis der er brug for at afstemme forventninger til hele klassens børn.