10 aktiviteter

til familiehygge

bog
BØRNEMASSAGE MED EN HISTORIE OM TROLDE

Nyd nærværet og kom helt tæt på hinanden med en massagehistorie fra antimobbeprogrammet Fri for Mobberi. Sæt jer på gulvet – lad dit barn sidde foran dig med ryggen til dig. Læs historien højt, mens du udfører massagen på ryggen af dit barn til historiens handling. Hvis der er flere børn, kan de give hinanden massagen, mens du bare læser højt og viser massagebevægelserne i luften. mad
LAV AFTENSMAD SAMMEN

Invitér dine børn med i madlavningen og få kvalitetstid sammen. Måske er muligheden her nu, hvor I alle er hjemme sammen. Se i køleskabet og skabene, hvad I har. Måske kan I finde en app, hvor man kan indtaste ingredienserne og lade appen foreslå en opskrift. På den måde behøver I ikke handle ind. Fokus skal ligge på, at alle har en rolle at spille – hakke, snitte, røre rundt.

spejl_leg
SPEJL-LEG

Stil jer over for hinanden to og to. (Hvis I er tre, er der to, der spejler én.) Den ene laver bevægelser, som den anden skal følge, som om det var et spejl. Når I er blevet gode til det, kan I lade det blive en spejldans. Dans evt. til sangen ”Det’ mit liv”, som Wafande lavede til Red Barnets Børnerettighedsdag i 2019, som kan findes her.

yoga
YOGA FOR HELE FAMILIEN

Yoga er dejligt for krop og sjæl. Og det kan være sjovt at lave sammen. Find forskellige yogaøvelser på Youtube. Søg på “Yoga for børn” eller lån fx bogen “Lyt til løven” på eReolen.

gaa_tur
GÅ EN TUR I NÆROMRÅDET FOR AT SAMLE SKRALD

Vi skal holde afstand til andre, men vi må stadig gerne gå udenfor og få noget frisk luft. For nogle børn er gåture lidt kedelige og giver ikke nødvendigvis mening. Prøv at tage en skraldepose med og nogle engangshandsker på og saml det skrald op, I finder på jeres vej. På den måde gør I noget godt for naturen samtidig med, I får frisk luft – og pludselig giver en helt almindelig gåtur mening.

laesning
HØJTLÆSNING     
Find bøgerne frem og lad dit barn vælge en bog, du skal læse højt. Selv store børn nyder højtlæsning – bare sørg for, at der er snacks nok. Hvis der er flere børn, kan du lade de store læse for de små – det giver ekstra på hyggekontoen.

se_film
SE FILM SAMMEN

Der ligger masser af gode familiefilm på filmstriben.dk. De er helt gratis at se, hvis bare du logger ind med dit bibliotekslogin.

stop_dans
STOPDANS

Kom op af sofaen og få gang i kroppen med børnenes favorit – nemlig stopdansen. I kan skiftes til at vælge musik, så børnene også får mulighed for at høre det musik, du nød at danse til som barn. Én styrer musikken, de andre danser, og når musikken stopper, skal alle stå helt stille. Kommer man til at bevæge sig, er man ude af legen. Den sidste på dansegulvet er vinderen.

ring
RING TIL BEDSTEFORÆLDRENE

Vi har alle forskellige dagsrytmer, som vi let kan glemme, når vi kontakter hinanden. Kommer I f.eks. til at ringe til bedstefar kl. 7.45 på en søndag, fordi I er stået op kl. 6? Kommer han til at ringe til jer kl. 17, hvor I er ved at lave aftensmad? Nu er der mulighed for at ringe sammen midt på dagen, hvor det passer godt for alle. Husk at ringe til dem, der sidder alene i denne tid.


baal
HYGGE VED BÅLET

Hvis I er heldige, kan I gå i haven og lave bål. Ellers findes der mange bålpladser rundt omkring i Danmark. Du kan finde en liste over bålpladser på naturstyrelsens hjemmeside: ud i naturen. Lav en snobrødsdej og pimp snobrødet op med en lækker kanelblanding. Se hvordan på spejder.dk i spejdernes kogebog.