Corona ændrer børns virkelighed

Få gode råd

- og støt kampen mod Corona

Corona ændrer børns virkelighed Få gode råd - og støt kampen mod Corona

Vi har brug for din støtte - mere end nogensinde før!
Vi har brug for din støtte - mere end nogensinde før!

For 150 kroner kan vi uddele en krea-pakke til en udsat familie

icon

 

Gode råd til forældre 

 

Sådan klarer du dit barns hjemmeskoling
Få vores fem gode råd

'Min Helt er Dig' - ny bog for børn, der er berørt af corona-krisen 

Lyt til børnebogen 'Min Helt er Dig' eller hent den som pdf 

 

Sådan taler du med dit barn om skolestart efter Corona-nedlukning

Få vores 6 gode råd

 

Hjælp dit barn til at håndtere skolernes lukning

Få vores 7 gode råd

 

Red Barnets hjemmeskole - Lad dine børn prøve nye læremidler

Red Barnets hjemmeskole

 

Tal med dit barn om coronavirus

Få vores gode råd

 

Karantæne og skærmtid - For mange er karantæne lig med mere tid på nettet

Forstå dine børns digitale liv

 

Karantæne-karate for hjernen

10 aktiviteter til læring for familien

  

10 hyggelige aktiviteter

- for hele familien

 

 

 

Red Barnet hjælper børn, der er ramt af corona herhjemme og i resten af verden

Coronakrisen påvirker os alle. Men udsatte børn rammes særligt hårdt, og pandemien har alvorlige konsekvenser for deres rettigheder. I Danmark kæmper børn med ensomhed og forringet trivsel, og for piger og drenge i verdens fattigste lande går krisen hårdt ud over deres adgang til uddannelse, mad og sundhedsydelser.

Før coronakrisen gik 9 ud af 10 børn i verden i skole. Pandemien fik det tal til at styrtdykke til 1 ud af 10. Skolelukninger og svære økonomiske udfordringer presser familier i fattige lande til det yderste. Red Barnets seneste analyse viser, at næsten 10 millioner børn risikerer aldrig at komme tilbage til skolen igen, fordi deres familier ikke længere har råd. I stedet er de nu i risiko for at blive brugt som ekstra arbejdskraft eller blive giftet bort. En skæbne, som frarøver børnene deres fremtid.

I skrøbelige stater, hvor sundhedsydelserne i forvejen er pressede, bliver de mest sårbare børn ramt særligt hårdt. For mens børns helbred i mindre grad bliver påvirket direkte af corona, har pandemien haft katastrofale konsekvenser for deres adgang til fx mad og sundhedsydelser, som er blevet nedprioriteret på grund af pandemien. De manglende vacciner og sundhedsprogrammer kan koste tusindvis af børn livet, og selv kortere perioder med sult kan give børn fysiske og psykiske mén resten af deres liv.

Red Barnet er til stede i verdens mest skrøbelige stater, hvor vi arbejder for at beskytte de børn, som er hårdest ramt af coronakrisen. Vi lægger alle kræfter i for at komme smitten til livs og nå ud til de børn og familier, som har særligt brug for vores hjælp.

Vil du også være med i kampen mod corona? Så giv et bidrag til vores arbejde for børn i nød – allerede i dag!

Også herhjemme mærker udsatte børn coronaens konsekvenser
Sygdom, smittespredning og isolation kan være hårdt for et barn, hvis forældrene ikke har overskuddet til at give trøst og tryghed. I mange familier har isolationen skabt et højt konfliktniveau, og resultatet er forringet trivsel for børnene.

Et af de allerførste tiltag, Red Barnet igangsatte under coronakrisen, var opringninger til de udsatte familier, vi kender fra vores sociale aktiviteter. Samtalerne gav familierne støtte og forståelse, og vi fik værdifuld viden om deres specifikke behov, som vi siden har handlet på. Under nedlukningen i foråret 2020 tog vi fx ud med krea-pakker og hjalp med at klare indkøb og afhentning af medicin, når familierne havde brug for det.

Sammen med vores frivillige arbejder vi hele tiden på at finde digitale muligheder for at fortsætte vores indsatser i Danmark. Vi har fx oprettet online lektiehjælp til forældre med hjemsendte skolebørn, som har brug for en ekstra håndsrækning. Du kan læse vores gode råd til hjemmeskoling her på siden.

Coronakrisen har øget behovet for hjælp, og vi rekrutterer løbende frivillige, så vi er klar til at hjælpe udsatte børn og familier ind i fællesskaberne. Læs mere og tilmeld dig som frivillig her.

Støt med SMS

SMS BARN til 1912. Så støtter du med 50 kr.

Støt med MobilePay 


75 kr. 200 kr. 450 kr.