Børnerettighedsdag 2022

Foto: Nana Reimers

Fokusord

Flugt, børns rettigheder, fællesskab

Børnerettighedsdag 2022

https://redbarnet.dk/boernebarometeret/resultater-fra-tidligere-maalinger/boernerettighedsdag-2022-afsluttet/
Til underviseren

Antal lektioner

1

Målgruppe

Udskoling

Typer af aktiviteter

Diskussion

I skal bruge

tablet, mobil

Om målingen

Denne måling sætter fokus på, hvordan det må være at flygte og hvad der er vigtigt for at skabe et stærkt fællesskab, selv om vi er forskellige.  

Målingen er en del af programmet for Red Barnets Børnerettighedsdag, og spørgsmålene er udviklet sammen med børn og unge. Brug målingen og klassen svar til at starte dialogen i jeres klasse om dagens tema. Senere på dagen kan I også se, hvordan resten af Danmark har svaret.

Målingen indeholder otte spørgsmål, samt en række refleksionsspørgsmål, der knytter sig til årets tema børn på flugt. Derudover indeholder målingen også to spørgsmål, som afdækker, hvordan børn og unge oplever den aktuelle økonomiske situation og stigende priser, så børn og unge også bliver hørt herom.

Vi vil rigtig gerne høre om jeres oplevelser med at bruge Børnebarometeret til Børnerettighedsdagen. Hvis I har lyst til at være med til at udvikle værktøjet endnu mere, må I meget gerne skrive til analysekonsulent i Red Barnet Nina Kavanagh, så vil hun tage fat i jer efterfølgende.

På siden til Red Barnets Børnerettighedsdag finder I vores forskellige materialer.

Se undervisningsvejledning

Opsamling

Sidens adresse er nu kopieret til din udklipsholder

Du kan indsætte den ved at trykke Ctrl + v