Du kan redde børn fanget i katastrofer

Foto: Rajan Zaveri/Red Barnet
Giv et bidrag nu
Millioner af børn har akut brug for mad, vand og behandling nu!

Så langt rækker din støtte for 400 kr.

  • icon
    Medicin
    Medicin til 40 syge børn i en uge

Verden er lige nu ramt af et stort antal naturkatastrofer. Her ved vi, at de første døgn er helt afgørende og ofte kan betyde forskellen på liv eller død. Derfor rykker vi ud med nødhjælp så hurtigt som muligt efter, at en katastrofe er indtruffet. Men det kan vi kun gøre med din hjælp. Når du støtter Red Barnet gør du en forskel for de børn, der har mistet alt.


LIGE NU! En dødbringende tsunami har ramt Indonesien efter et kraftigt jordskælv, der blev målt til 7,5 på Richterskalaen. Mindst 800 er omkommet i vandmasserne, heriblandt flere børn.

Meterhøje bølger er væltet ind over øen Sulawesi og har spredt død, ødelæggelse og panik! Huse, hospitaler og infrastruktur er kollapset, og strømmen er afbrudt i flere områder.

Hundredtusinder af børn er blevet berørt. Og desværre vil dødstallet sandsynligvis stige voldsomt i takt med, at vi får overblik over katastrofens omfang. Situationen er lige nu kaotisk, og kommunikationslinjerne er nede. Men vi frygter det værste.

Red Barnet er til stede og arbejder på højtryk for at hjælpe. Derfor har vi brug for din støtte! Dit bidrag kan være afgørende for, at vi kan nå frem til børnene og hjælpe dem bedst muligt med shelters, sundhedspakker, børnebeskyttede områder og midlertidige skoler.

Filippinerne: Supertyfonen Mangkhut har forårsaget massive ødelæggelser i Filippinerne og Østasien.

Millioner af børn er ramt af katastrofen og mærker på egen krop det kaos, der er fulgt i dens kølvand. Afgrøder er ødelagte, huse, skoler og infrastruktur lagt i ruiner og tusindvis af familier har mistet deres hjem.

Red Barnet er til stede og arbejder på højtryk for at uddele nødhjælp, mad, vand og materialer til husly.
Når støtter vores arbejde, så støtter du vores Børnekatastrofefond, der sikrer, at vi har ressourcer og økonomi til at rykke ud, der hvor katastroferne rammer og nøden er størst.

Foto: Gabriele François Casini / Red Barnet

Hvad gør Red Barnet, når naturkatastrofen rammer?

 

Akut Nødhjælp
De første døgn er helt afgørende, når en naturkatastrofe rammer. Det er her, at vi skal redde børneliv, når børn er kommet til skade under et jordskælv, i forbindelse med store oversvømmelser, eller når en orkan har hærget. 

Der er brug for akut nødhjælp i form af medicin og behandling, mad og drikke og et trygt sted at sove. 

Børnesikre områder
Vi ved, at i kaoset efter en naturkatastrofe er børn sårbare. Her bliver børn kidnappet og ofre for trafficking. Så det er en prioritet, at vi skaber børnesikre områder, hvor børn kan lege, lære og bearbejde de psykiske traumer, de har pådraget sig under katastrofen.

Skoler og genopbygning
Vi arbejder også for at få midlertidige skoler etableret, for vi ved, at det er vigtigt, at børn kommer tilbage i skole, for at sikre dem en god fremtid.

Vores øvrige arbejde
Red Barnet redder, beskytter og styrker de dårligst stillede børn i Danmark og i resten af verden. Du kan også støtte vores arbejde med at bekæmpe mobning, hjælpe børn på flugt, stoppe vold og overgreb mod børn og støtte børn der lever i fattigdom i Danmark

Foto: Guilhem Alandry/Red Barnet