Millioner af børn er fanget
i krige, konflikter og katastrofer

Støt verdens børn i dag

Millioner af børn er fanget i krige, konflikter og katastrofer Støt verdens børn i dag

Giv et bidrag i dag, og støt børn i AKUT nød!

Verden over er børn truet på livet i de voksnes konflikter og naturens katastrofer. 

 

“Afghanske børn fortjener en fremtid uden vold og hjem skærmet mod konflikter”

- Christopher Nyamandi, landechef for Red Barnet i Afghanistan

 I Afghanistan er den værste frygt blevet til virkelighed. Situationen var allerede alvorlig efter en udbredt tørke i landet og coronapandemiens hærgen, men den seneste eskalering af konflikten i landet har sat endnu flere børneskæbner i fare. I samarbejde med lokale har vi støttet Afghanistans børn og familier i mere end 40 år, og vi fortsætter. Men som en konsekvens af den skrøbelige situation er vores aktiviteter i landet lige nu sat i bero. Når det igen er sikkert, genoptager vi vores arbejde for de afghanske børns overlevelse, rettigheder, uddannelse og beskyttelse.

 

“Forældre har mistet deres børn, og børn har mistet deres forældre. Det er hjerteskærende skæbner.”

- Carl-Henry Petit-Frère, Field Manager i Red Barnet på Haiti

På Haiti har et voldsomt jordskælv kostet flere end 1.400 mennesker livet og gjort tusindvis af børn og deres familier hjemløse. Midt i rednings- og oprydningsarbejdet besværliggør en tropisk storm nu indsatsen. Med din hjælp kan vi stå klar med akut nødhjælp og øge indsatsen løbende, så vi kan skabe sikre områder for Haitis udsatte børn med fokus på deres sikkerhed, sundhed og mentale helbred.

 

Det er børnene i Yemen, der betaler den højeste pris. De betaler med deres helbred, med deres fremtid, med deres liv. 

- Red Barnet Danmark

 I Yemen hærger krigen på sit sjette år og den har haft næsten uoverskuelige konsekvenser for landet. Boligkvarterer er blevet bombet, skoler lagt i ruiner, infrastrukturen ødelagt. Millioner af mennesker er sendt på flugt, og Yemens offentlige sektorer kan ikke dække de massive behov alene. De har derfor akut brug for hjælp. Med vores lokale partnere kæmper vi for at redde og beskytte børnene, som ikke har nogen andel i krigen. På seks år har vi hjulpet flere end tre millioner af Yemens børn, men arbejdet er ikke slut endnu. 

Giv et bidrag i dag, og støt børn i AKUT nød!