Nyheder

Læs årsrapporten om blandt andet Umbrella sagen

2018 var året hvor Umbrella sagen satte fokus på digitale sexkrænkelser, og vi lavede en oplysningskampagne for at vise at man kan anmelde, hvis man støder på billeder eller film med seksuelle overgreb på børn. 

Se 'Læs mere og se 'Årsrapport 2018 Red Barnets indsats - mod seksuelle overgreb mod børn - for tryg brug af sociale medier'.

 

I 2017 kom deling af nøgenbilleder på dagsordenen

Red Barnet oplevede gennem hele sidste år en stor efterspørgsel på mere viden om og nyttige redskaber til at forebygge og reagere på digitale sexkrænkelser. Derfor satte vi i 2017 gang i flere projekter med fokus på at hjælpe børn og unge, der har været udsat for digitale sexkrænkelser som ufrivillig deling af billeder.Samtidig har SletDet-rådgivningen fået masser af henvendelser, og så har SikkerChat fået et nyt udseende.

Læs mere om Red Barnets initiativer i 2017.

Se 'Årsrapport 2017 Red Barnets indsats - mod seksuelle overgreb mod børn - for tryg brug af sociale medier'.

 

Fra intimitet til krænkelse

En artikel om erfaringer fra Red Barnet om billeddelinger og digitale sexkrænkelser blandt unge.

Vi fokuserer på den bevægelse, der sker, når et billede går fra at være en handling i forhold til ét andet menneske til at blive delt med flere uden den afbilledede persons samtykke. Det gør vi for at udvide forståelsen af, hvornår og hvordan deling af et intimt billede bliver til en digital sexkrænkelse. Der er mange facetter i dette tema, men én dimension er central, nemlig at ufrivillig eksponering på nettet er en seksuel krænkelse uden en udløbsdato. Dette kan for den krænkede indebære en konstant bekymring for, hvem der har set det krænkende materiale, og hvornår billedet eller videoen dukker op igen.

Hent artiklen Fra intimitet til krænkelse (pdf)

 

Red Barnets anmeldelsestjeneste StopBørnepornografi er medfinansieret af EU-kommissionen og indgår i INHOPE – det verdensomspændende netværk af hotlines mod ulovlige billeder af børn på nettet.