Børn i Afghanistan sulter

hjælp børn med at overleve

Børn i Afghanistan sulter hjælp børn med at overleve

Beskyt børn mod vinterkulden nu. Støt i dag.
STØT BØRN I KRIG OG KONFLIKT

For 389 kr. kan vi give en familie mad til to uger, tæpper og materialer til at sikre husly samt vacciner.

Vores arbejde for Afghanistans børn fortsætter. Men vi har brug for din støtte

Den allerede desperate situation for børn i Afghanistan forværres dag for dag. Tusinder af børn får ikke nok mad. Antallet af børn, der kommer til vores klinikker for at blive behandlet for underernæring, stiger og stiger. Faktisk er antallet fordoblet på bare fire måneder. Det viser den seneste melding fra vores kollegaer i landet. 

I alt risikerer 14 millioner afghanske børn at sulte denne vinter. Det er en stigning på hele 35 procent på bare et enkelt år. 

Vi er der for børnene med vores højeste katastrofeberedskab. Vi hjælper dem med at få adgang til rent drikkevand, mad og førstehjælpsbehandling mod underernæring. Men med den massive stigning i antallet af børn, der har behov for støtte, har vi brug for din hjælp for at kunne nå flere.  

Skærm børn mod vinterkulden nu

STØT I DAG

Kulden truer også børnenes liv - giv dem varme 

Oven i den massive mangel på mad truer kulden også børnenes overlevelse. Vinteren i Afghanistan kan være ekstremt hård med temperaturer ned til minus 25 grader. Og med over fem millioner mennesker på flugt i landet, kan vinteren gå hårdt ud over især børnenes chance for at overleve. For at komme helskindet gennem vinteren, viser nye beregninger, at to tredjedele af Afghanistans børn har brug for hjælp lige nu. 

Vi uddeler tæpper, tøj og presenninger, så børnene og deres familier kan holde den bidende kulde fra døren. Men vi kan ikke gøre det uden dig. 

Afghanistan er et land i knæ - red børnene 

Siden urolighederne i forbindelse med regeringsfaldet i august 2021 er situationen i Afghanistan meget usikker for mange millioner af børn og deres familier. Hverken de offentlige eller private systemer fungerer. Mange mennesker har mistet deres job eller modtager ikke deres løn. Fødevarepriserne er steget voldsomt, og mange steder i landet er det helt umuligt at skaffe mad og rent drikkevand.  

For at hjælpe med at skabe et livsgrundlag for de afghanske familier støtter vi dem med pengeoverførsler som en slags socialt sikkerhedsnet. På den måde kan de beholde deres selvstændighed og fortsat selv skaffe livsnødvendig mad, tøj og køkkenredskaber, så de kan komme gennem vinteren. Det betyder, at vi vil vi kunne støtte over 4.800 afghanske familier i de kommende måneder. Men vi har brug for din hjælp til at nå endnu længere ud. 

Vi lader børn være børn midt i kaos 

Når en konflikt rammer, går det altid værst ud over de børn, der er fanget i konflikten. De er ofte mere sårbare over for sygdomme og mangel på mad og får ofte psykiske reaktioner. I konfliktområder og i flygtningelejre uddeler vi først og fremmest basale fornødenheder som mad og vand. Men vi prioriterer også at etablere børnevenlige områder. Her kan børn på flugt eller i et aktivt konfliktområde få et pusterum fra den kaotiske hverdag. Her kan de få den livsvigtige omsorg fra voksne, som de behøver, og de kan bearbejde traumatiske oplevelser gennem struktureret leg og læring.  

Etablering af børnevenlige områder er en af vores mest effektive løsninger for at bevare børns mentale sundhed. den måde har de mulighed for at få et godt liv efter traumatiserende oplevelser i en tilværelse i krig og konflikt. Læs mere om vores arbejde i Afghanistan

Vi har brug for din opbakning for at fortsætte vores arbejde. 

Din støtte gør en forskel for børn i konflikter. Støt i dag ♥
DIN STØTTE GØR EN FORSKEL

For 389 kr. kan vi give en familie mad til to uger, tæpper og materialer til at sikre husly samt vacciner.